SEAT lansează noul model de talie mare: SEAT Tarraco

SEAT Tarraco, noul SUV de talie mare, are numele inspirat de oraşul mediteranean Tarragona, un centru istoric şi cultural, cu o arhitectură impresionantă, dar cu un spirit tânăr, proaspăt şi aventuros. Denumirea Tarraco a fost aleasă pentru noul SUV de talie mare prin votul a peste 140.000 de fani ai mărcii, aceştia participând la finala concursului #SEATseekingName.

Cel mai nou model proiectat şi dezvoltat de SEAT în Martorell (Barcelona) şi produs în Wolfsburg (Germania) marchează al treilea punct de reper în ofensiva SUV a companiei şi prezintă, totodată, o privire în viitorul limbajului de design al noilor modele SEAT.

Noul Tarraco este poziţionat în vârful familiei de SUV-uri a mărcii SEAT, fiind “fratele mai mare” al modelelor Ateca şi Arona şi îmbinând tehnologia de ultimă oră cu manevrabilitatea dinamică şi agilă, caracterul practic şi funcţional cu designul elegant şi progresist.

“SEAT trece prin cea mai mare ofensivă de produs din istoria sa recentă. Lansarea modelului SEAT Tarraco, primul nostru SUV de talie mare, este parte a sumei de 3,3 miliarde de euro, pe care o investim între anii 2015 şi 2019, în viitorul companiei şi în gama de autovehicule pe care le oferim”,a declarat preşedintele SEAT, Luca de Meo. “Modelul acesta ne completează familia de SUV-uri, în aşa manieră încât să putem satisface toate nevoile clienţilor noştri.”

Vor fi disponibile două variante de motoare pe benzină: un motor cu patru cilindri 1,5 TSI de 150 CP, cu transmisie manuală cu şase trepte şi tracţiune faţă, precum şi un motor de 2,0 litri, de 190 CP, cu transmisie automată DSG cu şapte trepte şi tracţiune integrală 4Drive. Sunt disponibile, de asemenea, două motoare diesel, ambele 2,0 TDI, cu puteri de 150 CP şi 190 CP. Versiunea de 150 CP poate fi combinată fie cu tracţiunea faţă, sau cu cea integrală, cu transmisie manuală cu şase trepte sau automată DSG cu şapte trepte şi tracţiune integrală 4Drive. Versiunea mai puternică este oferită exclusiv cu tracţiune 4Drive şi cu transmisia automată DSG cu şapte trepte. Mai târziu, SEAT Tarraco va fi disponibil şi cu alte opţiuni pentru trenul de rulare.

Noul SEAT Tarraco dispune de toate sistemele de asistenţă necesare pentru a spori confortul la condus, dar şi siguranţa, chiar şi în condiţii de condus mai dificile. Sistemele consacrate, precum Lane Assist şi Front Assist inclusiv funcţia de detectare a bicicliştilor şi pietonilor sunt incluse în dotarea standard în Europa, iar sistemele precum Blind Spot Detection, Traffic Sign Recognition, Traffic Jam Assist, Adaptive Cruise Control, Light Assist şi Emergency Assist sunt oferite ca dotări opționale.

Interiorul modelului Tarraco dispune de afişajul Digital Cockpit de 10,25″, care îi transmite şoferului toate informaţiile importante, precum şi de un ecran HMI de mari dimensiuni, prin intermediul căruia ocupanţii pot acesta numeroasele opţiuni de conectivitate oferite de SEAT. De asemenea, în privinţa sistemelor de infotainment, Tarraco va fi primul SEAT care va permite controlul prin intermediul gesturilor, când este echipat cu sistemul Navigation Plus cu ecran de 8″.