În primele şase luni au fost construite 4.800 de locuinţe noi în Bucureşti, dublu faţă de câte locuinţe au fost livrate în Moldova. Capitala şi zona limitrofă din judeţul Ilfov rămân printre puţinele puncte pe harta naţională care au reuşit să bată vârfurile atinse în perioada 2007-2008 la capitolul locuinţe noi livrate în piaţă, arată o analiză pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

Spre exemplu, în primul semestru din 2008 s-au finalizat în Bucureşti şi în judeţul Ilfov puţin peste 3.300 de locuinţe, în timp ce în primele şase luni ale acestui an numărul s-a ridicat la aproape 4.800, în creştere cu 45%. De altfel, primul semestru a adus o creştere cu 38% a numărului de locuinţe finalizate în Capitală comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, care oricum depăşise nivelul înregistrat în boom.

Şi în zona de Vest a ţării, care cuprinde judeţe precum Timiş, numărul de locuinţe din primul semestru a ajuns să fie peste cel înregistrat în anul 2008. În primul semestru au fost livrate 1.800 de locuinţe, un plus de 11% faţă de ultimul an de boom.

Citiţi articolul integral pe zf.ro