Se caută milioane de profesioniști în domeniul securității cibernetice

Se caută milioane de profesioniști în domeniul securității cibernetice

O serie de încălcări majore ale securității digitale din ultimul an servesc ca un apel de trezire pentru companii, care au conștientizat necesitatea de a investi în securitatea cibernetică. Microsoft a declarat că hackerii din spatele încălcării Solar Winds din 2020 au lansat un nou atac asupra a peste 150 de agenții guvernamentale și alte organizații la nivel global.

Cel mai recent și uimitor exemplu este atacul cibernetic de tip ransomware de la Colonial Pipeline, care a forțat compania să închidă conducta de gaze temporar – ducând la creșteri ale prețurilor în mai multe state. Compania Colonial Pipeline a confirmat că a plătit o recompensă de 4,4 milioane de dolari hackerilor.

„Din câte știu, acesta este primul incident de securitate cibernetică care a dus la un impact economic măsurabil asupra populației americane”, a declarat Jonathan Reiber, director senior pentru securitate cibernetică și politici la AttackIQ și ofițer șef de strategie pentru politica cibernetică.

Experții susțin că este timpul ca toate companiile să înceapă să investească în controale robuste și, în special, să adauge profesioniști în securitate cibernetică echipelor lor. Singura problemă: există o lipsă de forță de muncă masivă, de lungă durată, în industria securității cibernetice. „Este un război al talentelor”, a spus Bryan Orme, director la GuidePoint Security. „Există un deficit de ofertă și o cerere crescută.”

 

Citiți articolul integral pe platforma Comunității de Resurse Umane, GlobalHRManager.ro