Se apropie lansarea noului sedan Mercedes A-Class

Familia de automobile compacte de la Mercedes-Benz continuă să crească: Sedanul A-Class va fi lansat la sfârşitul anului 2018. Modelul va debuta în premieră la Salonul Auto de la Paris, în octombrie 2018.

Maşina cu patru uşi are un ampatament de 2729 milimetri, iar proporţiile dinamice şi în acelaşi timp masina compacta sedan cu console scurte in fata si spate. Acesta se află în partea de sus a segmentului său în ceea ce priveşte spaţiul din spate. Cu o valoare Cd de 0,22 şi o suprafaţă frontală de 2,19 m², noul A-Class Sedan are cea mai scăzută presiune aerodinamică a tuturor vehiculelor de producţie din întreaga lume şi astfel apără recordul mondial al CLA Coupé.

Noua generaţie de vehicule compacte a avut o contribuţie esenţială la reînnoirea şi schimbarea imaginii mărcii Mercedes-Benz. Lansarea CLA CLA Coupé cu patru uşi în Statele Unite în 2013 a fost primum moment când o maşină compactă de la Mercedes-Benz a fost vândută pe piaţa americană. În 2017, aproape unul din doi cumpărători ai unei maşini compacte de la Mercedes-Benz din SUA a condus anterior un vehicul concurent, iar peste 50% dintre clienţii CLA erau noi pentru Mercedes (cumpărători şi cuceriri pentru prima dată).

A-Class Sedan oferă o mare utilitate. Aceasta include spaţiul de înălţime pentru umăr, cot şi cap peste medie, plus accesul uşor spre spate. Acesta se află în partea de sus a segmentului său în ceea ce priveşte spaţiul din spate (944 mm). Portbagajul deţine 420 de litri şi a fost proiectat pentru o utilizare practică. Deschiderea portbagajului este foarte mare, cu o lăţime de 950 mm şi o diagonală de 462 mm între încuietoarea şi marginea inferioară a lunetei. Aceasta permite încărcarea şi descărcarea confortabilă a articolelor de bagaje mai mari.

Următoarele motoare vor fi disponibile pentru început la Clasa A Sedan:

– A 200 (120 kW / 163 CP, 250 Nm); cu transmisie cu dublu ambreiaj 7G-DCT (consum combinat de combustibil 5.4-5.2 l / 100 km, emisii combinate de CO2 124-119 g / km)

– A 180 d (85 kW / 116 CP, 260 Nm); cu transmisie cu dublu ambreiaj 7G-DCT (consum combinat de combustibil 4.3-4.0 l / 100 km, emisii combinate de CO2 113-107 g / km).

Modelul entry-level este deja foarte bine echipat. Caracteristicile standard includ sistemul de infotainment MBUX – Mercedes-Benz Experience Experience cu ecran tactil şi sistemele de asistenţă de ultimă generaţie, cum ar fi asistenţa activă la frânare şi asistenţa activă de menţinere a benzii de rulare. În plus, modelul A-Class Sedan poate fi personalizat cu linii de design şi linii de echipare Style, Progressive şi AMG Line, pachetul de noapte, precum şi alte echipamente opţionale.

Pachetul de confort KEYLESS-GO cu acces HANDS-FREE va fi una dintre opţiunile disponibile, de exemplu. Funcţia comodă ACCESS HANDS FREE permite deschiderea mâinilor libere şi complet automate a capacului portbagajului cu o mişcare de lovire a piciorului sub bara spate.