Duminica, 10 decembrie, la Cineplexx Titan din Bucuresti a avut loc Spectacolul Boem Club “Iarna pe Sunete Boeme”, eveniment care a reunit peste 500 de persoane care au in comun aceeasi dragoste pentru muzica de calitate.
Partenerul principal al concertului a fost Casa Pianelor Boem & Bol, care a adus la eveniment atat pianine digitale cat si clasice, astfel incat copiii sa poată incerca instrumente diferite si alege pe acela care li se potriveste.
Desfasurat pe durata intregii zile, concertul deja devenit traditie la Scoala de Muzica Boem Club a adunat impreuna o comunitate frumoasa de copii si adulti care impartasesc bucuria de a canta impreuna si de a face muzica.
Spectatorii au ascultat cu placere piese interpretate la pian, cu vocea, la chitara, vioara sau tobe, atat din repertoriul clasic, cat si piese de muzica usoara si colinde traditionale de Craciun.
Interpreti de toate varstele, cursanti ai Scolii de Muzica Boem Club au urcat pe scena, incurajati de profesorii lor, pentru a demonstra ceea ce au invatat pe durata unui an intreg celor veniti sa ii asculte cu drag.
Pentru ca la Boem Club cursantii se simt ca acasa si au format o comunitate muzicala unita, am incercat prin intermediul Atelierelor Muzicale din cadrul concertului sa dam ocazia tuturor pasionatilor de muzica sa incerce diferite instrumente, altele decat cele studiate. Pofesorii care au coordonat aceste ateliere le-au oferit informatii despre pozitia corecta la instrument, notiuni elementare despre studiul lor, precum si testari melodico ritmice.
Interpretarile corurilor Boem Club si ale profesorilor, duetele cursantilor, participarea in numar mare a invitatilor iubitori de muzica a facut ca acest eveniment sa ii faca pe toti participantii sa se simta bineveniti, ca acasa in a face muzica impreuna.
La sfarsitul concertului toti cursantii au primit diplome si trofee muzicale, spre bucuria copiilor, in special a celor mici, care au fost deosebit de incantati de prima lor experienta pe scena in calitate de interpreti.
Prin intermediul organizarii periodice de spectacole, concerte, auditii de clasa si concursuri, Scoala de Muzica Boem Club isi propune sa incurajeze si sa sustina muzica si talentul muzical la orice varsta pentru ca Boem Club este si va fi “Locul unde Incepe Muzica”.
„Pe parcursul a 15 ani ne-am alocat timpul si energia in construirea unei comunitati muzicale unde copiii si adultii sa se simta acasa. De la initierile muzicale, la aprofundarea muzicii, de la cursuri individuale, la cursuri de grup la diferite instrumente de-a lungul anilor, concerte, auditii, concursuri, toate aceste activitati au format copii care acum sunt adulti si isi aduc la randul lor copiii la lectiile noastre de muzica. In toti acesti ani Scoala de Muzica Boem Club a contribuit la dezvoltarea culturii si a societatii muzicale substantial, integrand si atragand in spatiul muzical copii si adulti care s-au dezvoltat armonios prin internalizarea muzicii in viata lor. Cultura si arta sunt inerente unei vieti armonioase si este important sa fie accesibile tuturor si sa faca parte din viata noastra de zi cu zi. Le multumim sutelor de colegi care au facut parte de-a lungul timpului din Echipa Scolii de Muzica Boem Club si au participat la realizarea acestui loc spiritual muzical important pentru iubitorii de muzica. Datorita lor, Boem Club a fost si este locul unde a inceput muzica pentru mii de copii si adulti. Ii invitam in continuare pe toti cei care doresc sa exploreze notele muzicale sau sa isi aprofundeze cunostintele muzicale la Boem Club, alaturi de alti iubitori de muzica.” Claudia Atanasoae, manager Scoala de Muzica Boem Club