Schaeffler RomâniaCompania Schaeffler România a încheiat anul trecut cu peste 3.900 de angajaţi şi cu o cifră de afaceri în stagnare la circa 1,7 miliarde de lei (peste 390 de milioane de euro). Pentru anul acesta, compania şi-a propus o creştere a business-ului cu 14% şi o creştere a numărului de angajaţi cu circa 200 – 250 de persoane.

„Pentru anul acesta ne aşteptăm la investiţii de circa 25 de milioane de euro. Este posibil ca valoarea acestora să crească în cazul se decide relocarea liniei de producţie rulmenţI mari din Germania în România”, a explicat Alexandru Blemovici, managerul Schaeffler România. Practic, odată cu această relocare, la Cristian va fi singura locaţie din România unde se vor produce rulmenţi mari, utilizaţi în industria eoliană, minieră, extractivă, precum şi în producţia de nave.

Schaeffler România produce în fabrica din Cristian componente de tehnică lineară pentru industria de maşini-unelte, componente pentru industria de autovehicule şi rulmenţi de mari dimensiuni pentru diferite aplicaţii industriale. Activitatea companiei este direcţionată pe două sectoare principale, industrie (circa 80% din producţie) şi automotive (aproximativ 20% din producţie).

În sectorul industrial, printre clienţii grupului Schaeffler se numără Siemens, Arcelor Mittal, ThyssenKrupp, Tenaris-Exiros, SMS, Trumpf, Mazak, Lafarge, Heidelberg, Holcim, Michelin sau Continental. În sectorul auto, Schaeffler furnizează componente pentru motor, transmisie şi sistemul de rulare pentru BMW, Audi, Mercedes, VW, Opel, Nissan, Ford, Renault, dar şi pentru alţi producători auto.

Înregistrată iniţial sub numele de INA Schaeffler Braşov ca filială a grupului Schaeffler, compania a fost redenumită în anul 2006, primind numele de Schaeffler România.