SAS, lider global în analytics, anunță deschiderea înregistrărilor pentru ediția din 2023 a Hackaton-ului SAS. Cea mai nouă iterație a acestui concurs pentru dezvoltatori orientați către inovare vine după un an în care proiectele câștigătoare au oferit soluții pentru a proteja micii agricultori de impactul schimbărilor climatice sau pentru a veni în sprijinul persoanelor cu dizabilități care trebuie să completeze formulare pe Internet, printre altele. Participanții de anul acesta, oameni hotărâți să contribuie la schimbare, au colaborat pentru a aplica în viața reală soluțiile propuse de inteligența artificială și de sisteme avansate de analytics.

Hackaton-ul SAS 2023 este deschis pentru înregistrări, iar dezvoltatorii interesați să ia parte la această nouă ediție se pot înscrie accesând acest link.

SAS face apel către toate persoanele cu idei mărețe, experți în big data dar și novici deopotrivă, dezvoltatori, studenți, start-up-uri, dar și clienți și parteneri ai SAS, să creeze soluții ce pot fi introduse pe piață sau care pot fi integrate în propriile lor organizații. Hackaton-ul din 2022 a reunit peste 1.300 de persoane din 75 de țări; 70 de echipe reprezentând 135 de organizații s-au calificat, iar mai bine de 50 de echipe au prezentat studii de caz relevante în business.

”Data scientists, dezvoltatori și alți entuziaști: vă invităm să analizați marile provocări pe care le găsiți în industria în care lucrați, sau chiar în orașul în care locuiți”, transmite Einar Halvorsen, Senior Principal Manager în cadrul SAS. ”Cum puteți folosi tehnologiile SAS, aplicații open source și date pentru a crea o soluție care îmbunătățește lumea în care trăiți?”

”Haideți să ne întâlnim online și fiți pregătiți pentru ceea ce urmează, curiozitatea și dorința de inovare vă vor fi de mare ajutor”, afirmă Peter Lundqvist, Principal Program Manager în cadrul SAS. ”Vom oferi fiecărei echipe un mentor SAS, acces gratuit la întreaga suită de software lider în industrie, dar și o lună de zile la dispoziție pentru a vă transpune viziunea în realitate. Suntem nerăbdători să descoperim ce proiecte uimitoare veți pregăti în 2023.”

Participanții la hackaton-ul SAS 2023 vor primi acces și la alte resurse, între care laboratoare virtuale de învățare, cursuri de formare și nu numai.

Hackaton-ul SAS, sursă de inovare pentru participanți, indiferent de vârstă și de aptitudini

Doar 21% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani au competențe digitale, conform statisticilor Dataversity; în paralel, doar 24% din forța de muncă la nivel global consideră că este complet competentă în sfera digitală. Multe persoane încă se străduiesc să înțeleagă ce beneficii poate aduce în lumea reală universul analytics – hackaton-ul SAS oferă inspirație și experiențe la prima mână pentru începătorii în segmentul ITC, dar și pentru cei care vor să-și îmbunătățească aptitudinile.

”Întreaga lume privește către hackaton-ul SAS, pentru a descoperi cele mai inovatoare aplicații în viața reală ale sistemelor de analytics, date și AI”, arată Ali Dixon, Senior Associate Product Marketing Manager pentru SAS. ”Sperăm că entuziaștii din domeniu, indiferent de vârstă sau de nivelul carierei, vor fi inspirați să participe la această nouă ediție. Descoperiți training-urile gratuite SAS disponibile online, puneți întrebări și dezbateți idei pe forumurile companiei. Analytics este un domeniu deschis oricui, iar nou-veniții de astăzi sunt inovatorii SAS de mâine.”

Hackaton-ul SAS: locul unde datele sunt puse în slujba binelui

Participanții de la edițiile anterioare au folosit platforma SAS Viya, disponibilă recent și în magazinul Microsoft Azure, dar și învățarea automatizată, sisteme de modelare avansată, limbajul Python, dar și alte resurse pentru a realiza proiecte precum următoarele:

Echipa LangTech: O echipă de data scientists din Camerun a documentat patru dialecte ale populațiilor indigene ale țării, pentru a le păstra moștenirea culturală, dar și pentru a oferi servicii locale îmbunătățite și o reprezentare mai bună a vorbitorilor nativi la nivel național.

Echipa War on Cancer: În timpul ultimului hackathon SAS, analiștii au realizat sondaje în rândul utilizatorilor unei aplicații cu resurse pentru cei ce luptă cu cancerul, pentru a avea o înțelegere mai bună asupra parcursului pacienților la nivel emoțional și psihologic. Rezultatul final este o vastă colecție de informații care sprijină furnizorii de servicii de sănătate, dar și chatboții care ghidează pacienți către resurse privind sănătatea mintală.

Echipa JAKSTAT: Câștigătorii marelui premiu al hackaton-ului SAS din 2022 au creat o platformă pentru optimizarea fondurilor de ajutorare oferite în timpul pandemiei Covid-19 către micile întreprinderi ce formează majoritatea economiei indoneziene, sporind reziliența antreprenorilor în regiunea capitalei, dar și în restul țării.

 

Dacă sunteți interesați să participați la ediția din 2023 a hackaton-ului SAS, vă puteți înregistra accesând această pagină. De asemenea, puteți urmări noutăți în hub-ul hackerilor pregătit de către SAS, dar și folosind hashtag-ul #SASHackathon pe Twitter și pe LinkedIn.