Șapte organizații regionale au înființat Federația Patronatelor din Industria Ospitalității

Șapte organizații regionale – Horetim Timișoara, Horeca Transilvania Cluj, Resto Constanța, Asociația Horeca Oltenia, Dolj, Asociația HoReCa Bacău, Asociația Patronala Horeca Argeș și Organizația Patronală a Cârciumarilor Brașoveni – au luat decizia de a înființa Federația Patronatelor din Industria Ospitalității (FIO), pentru a reprezenta interesele sectorului ospitalității în contextul în care este afectat puternic de efectele crizei Coronavirus.

Din cele șapte organizații fac parte peste 1.000 de antreprenori din ospitalitate. HORETIM, asociația patronală a industriei ospitalității din Timiș, una dintre cele mai puternice organizații sectoriale la nivel național, reprezentată de către președintele HORETIM, Corina Macri, va asigura președinția FIO în primul an de activitate. Ulterior, fiecare organizație membră va deține președinția timp de un an. Toate asociațiile membre vor avea funcția de vicepreședinte, cu drept de veto în Adunarea Generală.

„Descentralizarea administrativă a României forțează și obligă operatorii din industria ospitalității să se coaguleze în entități la nivel regional, în speranța de a intra într-un dialog direct real cu autoritățile locale pentru prevenirea abuzurilor de orice fel. În acest sens, Federația Patronatelor din Industria Ospitalității (FIO) susține și oferă suport oricărui grup de antreprenori care își dorește să pornească un patronat local. Federația Patronatelor din Industria Ospitalității (FIO) invită sub umbrela sa asociațiile deja create sau în curs de înființare la nivel local care doresc acțiune directă, constantă și relevantă pentru interesul comun al antreprenorilor din industria ospitalității”, se arată într-un comunicat de presă emis de federație.

Potrivit reprezentanților noii entități, în perioada următoare urmează să fie lansat un memoriu adresat instituțiilor administrației centrale cu rol în gestionarea, influențarea și relansarea sectorului industriei ospitalității, un ghid de bune practici pentru deschiderea totală a industriei, cât și alte acțiuni de tip juridic/sindical în cazul în care demersurile nu sunt considerate cu maximă prioritate, ci au mai degrabă rol orientativ.