Samsung a lansat în această vară probabil cel mai așteptat produs al său din 2022, noul smartpone pliabil Samsung Galaxy Z Fold4, care aduce o serie de noutăți și funcționalități remarcabile față de predecesorul Galaxy Fold3, de asemenea un model cu un succes deosebit.

 

Design și specificații premium

Primele aspecte, care se văd cu ochiul liber, este că Galaxy Z Fold4 are un ecran mai lat și mai bine echilibrat, o greutate redusă cu 8 grame și o vizibilitate crescută a camerei de sub ecran. Noile telefoane oferă alte opțiuni de culoare, pe lângă Phantom Black, mai exact Gray Green (gri-verzui) și Beige (bej).

Smartphone-ul este „îmbrăcat” în sticlă Gorilla Glass Victus+, pe care o vei regăsi atât pe panoul frontal, cât și pe cel din spate, una din numeroasele specificații care te fac să simți că ții în mână un produs premium.

Fold4 mai aduce și o rezoluție mai bună, de 904 x 2316 pixeli, în comparație cu 832 x 2268 pixeli, cât are Fold3.

 

Trei camere foto cu performanțe de vârf

Galaxy Z Fold4 folosește un acumulator cu o capacitate de 4.400 mAh, ceea ce face ca telefonul să suporte încărcarea rapidă pe fir la 25W, încărcarea rapidă wireless la 15W (spre deosebire de cei 11W cu care reușea Fold3 să se realimenteze), dar și varianta de reverse wireless charging, la 4,5W.

Samsung a adus îmbunătățiri celui mai nou model de telefon pliabil și în ceea ce privește camerele. Au fost păstrate un număr de trei obiective, dar acestea sunt mai performante decât cele pe care le folosește Fold3: o cameră wide de 50MP, un obiectiv telephoto de 10MP și o lentilă ultrawide de 12MP. Prin comparație, Fold3 are același tip de camere, doar că a câte 12MP fiecare. Acestea vă permit, printre altele, să faceți fotografii mai clare, înregistrări video stabile și selfie-uri naturale pe timp de noapte.

Vizualizare excelentă, productivitate crescută

Evident, fiind vorba de un telefon pliabil, trebuie menționată ca una dintre primele calități vizualizarea excelentă pe care o asigură, datorită ecranului principal versatil, neîntrerupt, care oferă o utilizare confortabilă chiar și cu o singură mână.

Samsung Galaxy Z Fold4 asigură și o productivitate crescută, deoarece puteți realiza mai multe lucruri cu mai multe ferestre deschise în același ecran și prin folosirea S Pen-ului, special conceput pentru notarea ideilor sau editarea videoclipurilor.

Galaxy Z Fold4 vine în trei variante de stocare internă: cu 256GB memorie internă și 12GB RAM, cu 512GB stocare internă și 12GB RAM și respectiv cu o memorie de 1TB, la 12GB RAM.

Samsung Galaxy Z Flip4, versatilitate și performanțe de top

Tot în această vară Samsung a lansat și noul Samsung Galaxy Z Flip4, un terminal compact și ușor pe care îl poți lua cu tine oriunde fără a-ți face griji că nu ai buzunarul suficient de mare încât să încapă. Z Flip4 aduce îmbunătățiri relevante față de modeul Z Flip3, cel mai bine vândut telefon pliabil din istorie.

Ne referim în primul rând la cea mai versatilă cameră a unui telefon, cu un senzor principal mai mare, care captează mai multă lumină, are pixeli mai mari și oferă stabilizare optică. Camera se dovedește ideală pentru selfie și fotografii destinate rețelelor sociale.

Noul Galaxy Z Flip4, la fel ca și Z Fold4, se bucură de o durabilitate crescută, fiind fabricat din cel mai dur aluminiu și cea mai dură sticlă. De asemenea, sunt singurele telefoane pliabile certificate mondial rezistente la apă (IPX68).

Procesorul Snapdragon 8+ de 4nm este vârf de top ca și performanțe, oferind rapiditate și eficiență avansată pentru orice aplicație, chiar și în prelucrarea video.

Acumulatorul puternic, de 3.700 mAh, asigură o încărcare mai rapidă cu 12% decât la predecesorul Galaxy Flip3.

 

Concluzia nu lasă loc  nici unei urme de îndoială: Samsung Galaxy Z Fold4 și Galaxy Z Flip4 sunt cele mai bune telefoane pliabile de pe piață, la ora actuală. Dacă te gândești să treci de la un smartphone clasic la unul pliabil, acestea sunt modelele pe care să le iei în calcul.