Xiaomi a depășit Samsung în al doilea trimestru al anului și a ajuns producătorul cu cele mai multe smartphone-uri vândute în Europa. Atât la nivel global, cât mai ales în Europa, Xiaomi a fost producătorul care a reușit să umple cel mai rapid golul lăsat de căderea Huawei, cădere cauzată de embargoul impus de Statele Unite.
În al doilea trimestru al anului, Xiaomi a livrat 12,7 milioane de unități în Europa, crescând cu 67,1% de la an la an, conform Strategy Analytics. Compania chineză a profitat şi de deciziile mai puţin inspirate ale Samsung, care a scăzut cu 7% de la an la an după ce a livrat doar 12 milioane de unităţi.
Pe locul trei se menţine Apple, care a crescut cu 15,7%, livrând 9,6 milioane de telefoane. Locurile 4 şi în 5 în topul producătorilor de smartphone-uri sunt ocupate de Oppo şi Realme, ambele cu o creştere anuală de 180%, după ce au livrat 2,8 respectiv 1,9 milioane de unităţi. Xiaomi deţine acum 25,3% din piaţa europeană de smartphone-uri, în vreme ce Samsung mai are 24%. Apple deţine 19,2%, iar ceilalţi producători au de la 5 procente în jos.
Per ansamblu, se consideră că piaţa europeană şi-a revenit după pandemie. În al doilea trimestru al anului, creşterea faţă de 2020 a fost de 14%, după ce au fost livrate 50,1 milioane de unităţi.