Sameday Courier a înregistrat o creştere a veniturilor cu 25%

Sameday CourierSameday Courier, primul operator românesc de curierat listat pe Bursa de Valori Bucureşti pe piaţa AeRO, a anunţat o creştere majoră a veniturilor realizate în 2015. Astfel, veniturile înregistrate de Delivery Solutions SA, compania care operează brandul Sameday Courier, au fost mai mari cu peste 25% faţă cele din anul precedent, ajungând la 8,60 milioane lei (în comparaţie cu cele 6,88 milioane lei contabilizate în 2014).

Conform sursei citate, această dezvoltare organică s-a bazat pe un model de business eficient, având în vedere că nu a avut niciun impact asupra activelor circulante și, implicit, asupra cash-flowului companiei, care s-au păstrat la același nivel din anul 2014.

“Este o creştere sănătoasă, aşezată pe mai mulţi piloni. Unul dintre ei este creşterea generală a pieţei de curierat, dublată de o reaşezare a acestei industrii după dispariţia sau evoluţiile unor jucători. Evoluţia Sameday Courier reprezintă o creştere peste media pieţei”, a declarat Lucian Baltaru, General Performance Manager al Sameday Courier.

Rata de profit realizată de companie în anul 2015 a fost de 5,5%, după ce profitul brut a ajuns la 460 de mii de lei anul trecut. Creșterea profitului s-a produs în condițiile în care compania a realizat investiții operaționale importante. Ca urmare a acestor investiții, s-a înregistrat o creștere semnificativă a activelor imobilizate, care au trecut de la 192 de mii lei în 2014 la 423 de mii lei în 2015. De asemenea, capitalurile proprii au crescut cu un procent de peste 4%, ajungând la o valoare de 580 de mii de lei.

“Pentru acest an ne propunem venituri totale de 11 milioane lei şi un profit brut de 1,6 milioane lei în urma investițiilor făcute în anul 2015. Astfel, estimăm că Sameday Courier va atinge o rată de profit de 14,5% în 2016, în condițiile în care rata de profit normalizată pentru anul 2015 a fost de 8,2%”, a mai spus Lucian Baltaru.

Potrivit managementului executiv al companiei, la Sameday Courier vor continua investiţiile semnificative în tehnologie, pentru a susţine evoluţia solidă a business-ului. “Avem în vedere să continuăm extinderea operațiunilor pe platforma Lokko – unde am trecut de cifra de 50.000 de comenzi procesate, să facem în permanență up-grade-uri la sistemele software utilizate de noi, dar şi investiţii pe zona de hardware, acestea constând în palm-uri şi imprimante mobile, proiect demarat anul trecut”, a mai afirmat Baltaru.