Salarium Fintech, prima platformă de plată a avansului salarial şi de educaţie financiară din România

Salarium Fintech, prima platformă de plată a avansului salarial şi de educaţie financiară din România

Compania fintech Salarium a lansat propria aplicaţie, disponibilă acum în Google Play şi AppStore, devenind astfel prima platformă de plată a avansului salarial şi de educaţie financiară din România.

Prin intermediul aplicaţiei mobile Salarium, angajaţii companiilor din România au posibilitatea să solicite avansuri salariale, fără comisioane sau dobânzi. Salarium se poate integra cu orice soluţie de Payroll, iar pentru transferul sumelor de bani va utiliza tehnologia Mastercard MoneySend şi Visa Direct.

„Salarium a luat naştere ca răspuns la nevoile şi dificultăţile create de contextul economic actual, context care pune presiune pe finanţele angajaţilor şi accentuează dorinţa angajatorilor de a motiva şi ajuta salariaţii. Ne dorim ca în următorii cinci ani să devenim o poveste de succes în industria FinTech, să avem un impact pozitiv în viaţa angajaţilor şi să reuşim să îmbunătăţim relaţia angajat-angajator pe termen lung”, a declarat Alina Ştefan, CEO Salarium Fintech.

După o investiţie iniţială de 1 milion de lei, timp de 6 luni, compania s-a axat pe dezvoltarea tehnică a platformei, la care au lucrat 36 de specialişti cu experienţă în proiecte din industria financiar-bancară. Salarium estimează că va acorda în primul an de activitate avansuri salariale în valoare de 400.000 euro şi îşi propune să înroleze în platformă cel puţin 6.000 de angajaţi. De asemenea, până la sfârşitul anului, platforma se va integra cu scop de automatizare a proceselor, cu cel puţin două companii de payroll.

În condiţiile în care ciclurile tradiţionale de plată pot influenţa bunăstarea financiară a angajaţilor, iar 70% dintre aceştia rămân fără bani de la un salariu la altul, Salarium vine în întâmpinarea unei nevoi actuale din piaţa muncii şi ajută salariaţii să primească instant un avans din salariu, înaintea zilei tradiţionale de plată.

Cu acces facil la un avans din salariu, angajaţii pot evita penalităţile de neplată a facturilor sau ratelor şi pot evita împrumuturi cu dobânzi mari, precum cele practicate de către IFN-urile care acordă împrumuturi pe termen scurt (payday loans).

Salarium se adresează companiilor din România, fiind poziţionat ca un beneficiu extrasalarial menit să ofere angajaţilor posibilitatea accesării facile a avansului şi a educaţiei financiare gratuite. Angajatorii pot democratiza ziua de salariu cu un impact puternic în vieţile angajaţilor şi fără a interveni pe procesele interne sau rulajul financiar lunar (cash flow). Acest lucru va fi posibil prin integrarea aplicaţiei cu soluţiile de payroll care prestează în prezent servicii de salarizare pentru companiile din România.

Principalele atribute ale aplicaţiei Salarium sunt simplitatea, rapiditatea şi siguranţa, platforma fiind construită pe principiul secured by design. Soluţia a fost proiectată cu scopul de a fi sigură, încă de la început, iar acest aspect rămâne prioritar pentru echipa de dezvoltare Salarium, gestionarea avansurilor salariale fiind tratate, în permanenţă, cu maximă importanţă.