Salarii atractive și beneficii non-salariale oferite de companiile prezente la Angajatori de TOP București

angajatori-topEdiţia cu numărul 20 Angajatori de TOP Bucureşti va avea loc pe 25 și 26 martie, la Sala Palatului. Majoritatea companiilor oferă o remuneraţie financiară în intervalul 300-400 de euro pentru programele de internship, între 1000 – 1500 euro şi peste 1500 euro pentru joburile dedicate profesioniştilor. Pe lângă remuneraţia oferită, companiile au şi o serie de beneficii non-salariale, de la abonamente la sală, la zile de concediu nelimitat. În cadrul evenimentului vor avea loc 35 de sesiuni de SkillShopuri, TechLaburi şi Conferinţe pe diferite domenii la care cei interesaţi se pot înscrie gratuit pe www.hipo.ro.

Salariile oferite de cele 100 de companii participante la Angajatori de TOP Bucureşti sunt în directă proporţionalitate cu nivelul de experienţă, cerințele şi domeniul de activitate. Pentru 69% dintre companiile prezente la eveniment, remunerația oferită pentru poziţiile din cadrul programelor de internship se încadrează în intervalul 300-400 euro, pentru 34% remuneraţia pentru poziţiile entry-level este cuprinsă în intervalul 400-500 euro. În urma răspunsurilor primite, a rezultat că pentru 38% dintre companii, salariile oferite pentru poziţiile middle-level sunt în intervalul între 700-1000 euro, iar pentru poziţiile dedicate candidaţilor seniori, remuneraţia este cuprinsă între 1000-1500 euro şi peste 1500 euro pentru 84% dintre angajatori.

Pe lângă salariile oferite, companiile au şi o serie de beneficii non-salariale, beneficii mai puţin obişnuite pe care le oferă angajaților. Printre acestea se numără abonamente lunare la sala de sport, masaje de relaxare la locul de muncă, program flexibil de lucru, decontarea parţială a abonamentului de internet de acasă, concediul nelimitat, sporul de 25% pentru orele lucrate în weekend, cursuri de gătit, de nutriţie, de management al stresului, de primul ajutor, parenting sau asigurarea meselor de prânz. Astfel de beneficii sunt esenţiale pentru menţinerea unui grad ridicat de motivare și implicare la locul de muncă şi ajută la crearea unor relaţii profesionale de succes, iar companiile care participă la Angajatori de TOP Bucureşti îşi doresc angajaţi care să performeze la locul de muncă. 52% dintre companiile prezente la eveniment oferă astfel de pachete angajaţilor, pe lângă pachetele salariale.

Vizitatorii evenimentului au şansa să interacționeze cu peste 300 de reprezentanţi din cadrul celor de 100 de companii participante. În urma acestei interacţiuni, vizitatorii pot afla informaţii despre joburile deschise în această perioadă, pot aplica la pozițile de interes şi pot stabili chiar şi data primului interviu. Interviul este o etapă foarte importantă din cadrul procesului de recrutare, iar atenţia pe care o acordă candidații le asigură sau nu obţinerea jobului respectiv.