Compania franceză Saint-Gobain anunţă construirea celei de-a doua linii de producţie a plăcilor de gips-carton la Turda. Investiţia în valoare de aproximativ 45 de milioane de euro, vizează creşterea capacităţii de producţie a plăcilor din gips-carton. Noua linie va fi operaţională în aprilie 2023.

În România, Saint-Gobain are aproximativ 1.800 de angajaţi şi oferă o gamă largă de soluţii şi sisteme, cu 22 de linii de producţie pentru plăci de gips-carton, ipsosuri, vată minerală de sticlă şi bazaltică, mortare, sticlă pentru construcţii, vitraje auto şi abrazivi în 12 situri industriale.

„La Saint-Gobain ne-am asumat misiunea de a susţine comunitatea din care facem parte, astfel că, prin această investiţie, ne reafirmăm angajamentul pentru partenerii şi clienţii noştri din România şi regiunea Europei de Est. Suntem o companie internaţională, dar şi multi-locală, pe deplin integrată în pieţele în care activăm pentru a le susţine vitalitatea economică şi a contribui la construirea unei lumi mai echitabile şi mai durabile, deschise şi antrenante. Pentru Saint-Gobain, a produce local înseamnă a produce sustenabil, iar noua investiţie, cât şi investiţiile anterioare realizate în România, contribuie la scăderea semnificativă a amprentei de carbon, prin intermediul soluţiilor oferite ce ajută la îmbunătăţirea eficienţei energetice a clădirilor, cât şi prin reducerea transportului din alte ţări, ceea ce susţine obiectivul nostru de a atinge nivelul de zero emisii nete de carbon până în 2050”, spune Ovidiu Păscuţiu, CEO, Grupul Saint-Gobain în România.