„Este bine și util să colectăm separat deșeurile de echipamente electrice și electronice pentru simplu fapt că, din experiența noastră la Ecotic, am observat că cetățenii asociază colectarea selectivă cu un grad ridicat de civilizație, iar prezența punctelor de colectare a DEEE-urilor este apreciată și accesată. Suportul pe care Ecotic urmărește să vi-l ofere are ca și scop final devierea deșeurilor din locurile în care ele, în mod normal, nu ar trebui să ajungă. Cetățenii care nu identifică soluții rapid și nu sunt consiliați în acest sens tind să predea deșeurile acolo unde este mai facil”, a susținut Sabina Pîrvulescu Director operaţional ECOTIC, în cadrul webinarului cu tema Responsabilitățile APL-urilor  în gestionarea deșeurilor, organizat joi, 4 Martie.

Soluțiile ECOTIC

„Ecotic colaborează cu autoritățile publice locale pentru informarea cetățenilor și asigurarea soluțiilor de colectare a DEEE și DBA în toare comunitățile din țară. În aproape 15 ani de de activitate a realizat peste 180 de campanii naționale de conștientizare și colectare și a implementat 8606 de puncte de colectare DEEE și DBA la nivel național”, a mai aratat Sabina Pîrvulescu.

Ecotic vă propune:

  • dotarea gratuită a instituției și a punctelor de colectare din localitate cu infrastructura de colectare a DEEE/DBA/surse de lumină,
  • sprijin în implementarea de puncte de colectare DEEE/DBA/becuri și neoane în comunitate,
  • sprijin în organizarea de campanii de conștientizare și colectare adresate cetățenilor.

 

ECO Forum este un program de comunicare și informare dezvoltat de ECOTIC și Oameni și Companii împreună cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în cadrul portalului specializat Administratie.ro. Programul își propune să dezvolte, în timp, o comunitate de oameni interesați de protecția mediului și, în acest context, de parteneriate pentru îndeplinirea responsabilităților ce le revin în acest domeniu, în comunitățile în care activează.

—-

ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006 cu scopul de a aduce mai multă eficiență și omogenitate în îndeplinirea responsabilităților de mediu ale acestora.

Administratie.ro este o comunitate dezvoltată de Oameni și Companii. Oameni și Companii  oferă soluții de marketing utilizând un ecositem inovator de 30 platforme digitale proprii și +100 comunități business și profesionale, administrate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici.