Platforma de plăţi online ghişeul.ro a avut o creştere spectaculoasă de 50% a numărului de utilizatori de la începutul anului până în prezent, a declarat Sabin Sărmaş, preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României (ADR).
„Ghişeul.ro anul acesta a cunoscut o explozie, atât în privinţa numărului de utilizatori, de la sub 500.000 de utilizatori la începutul anului, la peste 730.000 de utilizatori în acest moment. Este o creştere cum nu s-a întâlnit niciodată pentru ghişeu, sigur, ajutată de context, dar şi de ceea ce am făcut noi”, a spus Sărmaş.
Potrivit acestuia, încă dinainte de pandemie, autoritatea a început o campanie tv cu privire la încurajarea utilizării serviciului ghişeul.ro.
„Am diversificat extrem de mult plăţile şi ne-am dus din punct de vedere legal la potenţialul maxim pe care îl poate atinge ghişeul.ro, astăzi având baza legală pentru orice tip de plată care are legătură cu un serviciu public din România, adică orice serviciu care ţine de un serviciu public din România, inclusiv taxele legate, spre exemplu, de studiile universitare, sau taxele legate de utilităţile publice pot fi plătite prin ghişeul.ro”, a continuat preşedintele ADR.
În primele nouă luni ale anului, pe ghişeul.ro au avut loc peste 740.000 de tranzacţii online, totalizând 363 de milioane de lei. AGERPRES