S-a lansat primul ceas inteligent dezvoltat de un orologier elvețian de lux

TAG_Heuer-intel-googleTAG Heuer, Intel Corporation și Google au lansat un ceas conectat, proiectat de ceasornicarul de lux elvețian TAG Heuer, dezvoltat cu tehnologie Intel și care beneficiază de universul Android Wear.

Ceasul TAG Heuer Connected cu Intel Inside este un ceas de lux care beneficiază de peste 150 de ani de expertiză elvețiană, know-how și moștenire cultivate de TAG Heuer, un producător de ceasuri cu sediul în La Chaux-de-Fonds, leagănul orologeriei elvețiene și un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, stabilit la o altitudine de 1.000 de metri.

Având un diametru de 46mm, design-ul TAG Heuer Connected este în primul rând cel al unui cronograf adevărat, cu o carcasă, spate și caneluri fabricate din titan grad 2, un material care asigură rezistența ceasului la impact comparativ cu un alt material tradițional, precum oțelul sau aurul. Are o curea din cauciuc negru (sunt disponibile și se vând separat alte șase culori – roșu, albastru, alb, portocaliu, verde și galben), cu o cataramă din titan grad 2. Dispune de toată eleganța, caracteristicile și nivelul de finisaj care este așteptat de la un ceas de primă mână. Prețul este stabilit la 1.500 de dolari, 1.350 de euro, 1400 de franci elvețieni și 1.100 lire sterline.

Pentru prima dată, TAG Heuer a dezvoltat trei cadrane de ceas digital (cunoscute sub numele de fețe de ceas), care oferă caracteristicile specifice din colecția Carrera a TAG Heuer, inclusiv limbi de ceas, indexuri, contoare, fereastra de dată și cronometrul.

Următoarele vor fi disponibile începând cu data de lansare: cadranul cronograf, selectorul de 3 limbi și selectorul GMT, toate afișând data și sunt disponibile într-o gamă de trei culori (negru, albastru sau alb perlat), reproducând fidel aspectul și funcțiile unui cadran adevărat, cu umbre sub limbi și un frumos efect de iluminare. Și pentru că TAG Heuer Connected este mai presus de toate un ceas, limbile digitale și indexurile rămân vizibile în orice moment, chiar și atunci când ceasul este în modul de economisire a energiei.

În curând vor fi disponibile și alte fețe de ceas, așa că puteți încerca una, personalizată de ambasadorii TAG Heuer, prin aplicația exclusivă TAG Heuer, care poate fi descărcată din Google Play Store.

TAG Heuer a lucrat îndeaproape cu Intel și Google pentru a crea un ceas de lux care a combinat conectivitatea și inteligența de calcul cu patrimoniul orologeriei elvețiene. Ceasul are un procesor Intel Atom Z34XX și rulează pe platforma Android Wear. Intel a produs inteligența din interiorul ceasului pentru a optimiza performanțele și a permite o multitudine de opțiuni de conectivitate, inclusiv streaming audio, Bluetooth și Wi-Fi, și pentru a permite utilizatorilor să valorifice o gamă completă de caracteristici oferite de sistemul de operare Android Wear.

Cu 4GB de memorie și autonomie pentru întreaga zi, datorită bateriei sale cu litiu, de ultima generație, ceasul TAG Heuer Connected este echipat cu un microfon mic pentru comunicații, cu ajutorul controlului vocal Google și un touchscreen din cristal safir – completarea indispensabilă a coroanei din dreptul orei 3. Întreaga piesă a fost făcută rezistentă la apă, pentru utilizare de zi cu zi și este evaluată cu standardul IP67.

Ceasul poate fi sincronizat cu un telefon care rulează Android 4.3+ sau iOS 8.2+. Se încarcă folosind un încărcător de contact. Pur și simplu se așază ceasul pe el pentru a-l reîncărca. Ceasul, de asemenea, beneficiază de o garanție de doi ani, precum și alte ceasuri TAG Heuer.

În cele din urmă, oricine cumpără un ceas TAG Heuer Connected va avea ocazia să-l schimbe pentru un ceas mecanic cu mecanism elvețian în interior. La sfârșitul perioadei de garanție de doi ani a ceasului Connected, clienții pot merge la orice magazin TAG Heuer și să schimbe TAG Heuer Connected pentru un ceas mecanic elvețian Carrera. Cu un design similar, realizat de asemenea din titan de grad 2, acest ceas mecanic a fost dezvoltat exclusiv și rezervat pentru proprietarii de ceasuri Connected. Prețul său este stabilit la 1.500 de dolari, 1.350 de euro, 1.400 de franci elvețieni și 1.100 de lire sterline.