Ryanair anunță noi investiții de 300 milioane de dolari în România

ryanairCompania aeriană Ryanair va deschide o bază la Bucureşti, începând cu 30 octombrie, cu trei aeronave, printr-o investiţie de 300 milioane de dolari, a anunţat Michael O’Leary, CEO Ryanair.

”Anunţăm o nouă bază la Bucureşti, începând cu 30 octombrie, cu trei aeronave, doua rute noi către Atena şi Timişoara, 10 rute în total, şi mai multe zboruri către Bruxelles, Dublin şi Milano, ce vor aduce Aeroportului Bucureşti un trafic de 1,4 milioane de clienţi pe an şi vor susţine peste 1.000 de locuri de muncă. La Bucureşti, Ryanair va avea o creştere de 75% şi va investi 300 milioane de dolari”, a spus Michael O’Leary.

Potrivit directorului executiv de vânzări şi marketing pentru România şi CEE al Ryanair, Denis Barabas, compania îşi propune să deschidă diverse alte baze în Europa, iar în ceea ce priveşte traficul de persoane, estimarea este că acesta va ajunge în acest an fiscal la 106 milioane de pasageri.

”Am anunţat în ianuarie deschiderea unei noi baze la Timişoara, este prima noastră bază din România, iar astăzi anunţăm deschiderea deschiderea unei noi baze la Bucureşti. De asemenea, am lansat în premieră o rută internă între Timişoara şi Bucureşti cu o frecvenţă de două zboruri pe zi şi considerăm că pentru Aeroportul din Bucureşti există un potenţial de creştere uriaş”, a afirmat Denis Barabas.

Ryanair estimează să susţină în jur de 1.200 de locuri de muncă în România, conectate activităţii aeroportului. Compania estimează un trafic de 1,6 milioane de pasageri transportaţi pentru România în 2016. Orarul de iarnă pentru Bucureşti include zboruri către Atena, Timişoara, Bruxelles, Milano, Dublin, Roma, Londra şi Madrid. AGERPRES