Rută aeriană directă spre Munchen, din octombrie, de pe Aeroportul Internaţional Iaşi

TAROMReprezentanţii Aeroportului Internaţional Iaşi au anunţat că de la sfârşitul lunii octombrie se va deschide o rută aeriană externă spre Munchen, Germania. Preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional Iaşi, Marius Bodea, a declarat că, începând din 25 octombrie, de la Iaşi se va putea călători direct la Munchen, o destinaţie aşteptată şi solicitată de mediul de afaceri local de foarte mult timp.

Ruta externă deschisă de TAROM va avea două frecvenţe săptămânale, duminica şi joia. “După mai bine de doi ani de frământări, de preocupări, de calcule, de proiecţii ale viitorului, suntem în faţa celei mai concrete perspective de dezvoltare economică şi socială a Iaşiului. În aceşti doi ani am avut nenumărate discuţii cu mulţi dintre reprezentanţii mediului de afaceri ieşean. Am avut solicitări clare de a deschide această rută. Munchen este destinaţia ce va face posibilă dezvoltarea mediului de afaceri ieşean şi, implicit, va aduce bunăstarea comunităţii noastre. Munchen devine şi o rută de portofoliu premium a aeroportului nostru”, a declarat Marius Bodea.

Prezent la eveniment, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi, Paul Butnariu, a subliniat importanţa deschiderii unui pod aerian între Iaşi şi Munchen pentru mediul de afaceri. “Apreciem implicarea conducerii aeroportului şi personal a domnului Bodea în promovarea şi atragerea segmentului business, în dezvoltarea infrastructurii aeroportuare, în atragerea operatorilor aerieni şi în promovarea Aeroportului Iaşi, care este cel mai important aeroport regional din aceasta parte a Europei”, a declarat preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie din Iaşi.

La rândul său, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane, Radu Merica, şi-a exprimat bucuria pentru deschiderea acestei rute externe directe de la Iaşi. În acest sens, el a afirmat că “este o realizare care va deschide multe oportunităţi pentru regiune, mai ales dacă întreaga comunitate pune umărul la promovarea tuturor rutelor de la Aeroportul Iaşi”. AGERPRES