Social Innovation Solutions (SIS), organizaţie activă în sustenabilitate, impact social şi inovaţie, anunță numirea Roxanei Cojocaru în funcția de Director Executiv, începând cu 10 octombrie 2023. Membră a organizației încă din anul 2019, Roxana a ocupat anterior funcția de Director de Strategie al Social Innovation Solutions și a avut un rol important în creșterea ONG-ului, care   s-a extins de cinci ori într-un singur an, marcând astfel o performanță remarcabilă.

Experiența profesională a Roxanei este conturată de peste 10 ani de proiecte desfășurate pe patru continente, Roxana construind inițiative cu impact local și viziune globală în jurul educației și sustenabilității. A contribuit la înființarea departamentului Development Office în cadrul Technology Transfer, la Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară (CERN). Ulterior, a avut roluri în evenimente internaționale precum TEDxBucharest, TEDxCERN, IAA Global Conference și Festivalul AWAKE. De asemenea, a contribuit inițiativei de impact Investing Better World Initiatives, prin Golf4Nepal și Golf4Kenya.

A coordonat programele de incubare, evenimente și componenta de dezvoltare strategică și scalare în CEE. Un proiect de lungă durată din care Roxana a făcut parte de la bun început este conferința Climate Change Summit, cel mai mare eveniment din Europa Centrală și de Est dedicat schimbărilor climatice.

Roxana este, de asemenea, și Sustainability Manager pentru concertele Coldplay din România din 2024 și Global Shapers Bucharest Hub Alumna, inițiativă a World Economic Forum.

„Ambiția mea este de a construi o organizație care să ofere cât mai multor oameni un motiv în plus de a rămâne în România, așa cum a făcut-o în cazul meu. Să cultivăm încrederea că se poate – începând de la mediul de lucru și până la impactul proiectelor”, declară Roxana Cojocaru, Director Executiv al Social Innovation Solutions.

Roxana Cojocaru are alături o echipă formată din peste 15 profesioniști, iar împreună cu aceștia va continua organizarea și coordonarea inițiativelor organizației din domenii precum: antreprenoriat, sustenabilitate și social.

„Preluarea funcției de Director Executiv al SIS este un pas natural pentru Roxana: este parte a echipei noastre de aproape 5 ani, având în organizație diverse roluri care au ajutat-o să crească într-un profesionist de top, dar și prin care a ajutat SIS să devină o organizație relevantă pentru ecosistemul de soluții sustenabile în România. Capacitatea ei de leadership, viziunea și atenția la detalii ne dau încredere că ne putem îndeplini misiunea, atât în România, cât și internațional. Împreună cu echipa și SIS Advisory Board voi fi alături de ea și de partenerii noștri în continuare pentru a construi un viitor sustenabil în România și în CEE. Din poziția de Președinte voi continua dezvoltarea de parteneriate strategice și scalarea programelor noastre la nivel internațional, precum și construcția în următorii 10 ani, alături de Roxana, a celui mai important spațiu educațional despre viitor din regiune”, declară Ciprian Stănescu, Președinte al Social Innovation Solutions și CEO al Solutions.