Românii și britanicii sunt cei mai mari cheltuitori din Europa în perioada sărbătorilor

cumparaturi craciunRomânii și britanicii sunt în topul celor mai mari cheltuitori din Europa în perioada sărbătorilor, în condițiile în care britanicii intenționează să cheltuiască cel mai mult pe cadourile de Crăciun anul acesta, 420 de euro de persoană, cu 17% mai mult decât în SUA, iar românii, raportat la venituri, sunt cei care intenționează să cheltuiască cel mai mare procent din veniturile lunare nete, respectiv 32%, potrivit unui studiu.

Conform studiului ING “Liga cheltuielilor de Crăciun”, în Europa, cheltuielile de Crăciun rămân constante, în pofida îmbunătățirii situației economice în multe țări europene. Cetățenii din Marea Britanie se pregătesc să cheltuiască cel mai mult pe cadourile de Crăciun din acest an, comparativ cu cei din restul Europei, SUA și Australia.

Raportul ING privind cheltuielile de Crăciun și Anul Nou, la care au participat peste 13.000 de persoane, arată că britanicii intenționează sa se lipsească, în medie, de 420 euro în perioada sărbătorilor, plasându-se astfel pe primul loc în raportul special ING “Liga cheltuielilor de Crăciun”. Următorii mari cheltuitori sunt cei din Statele Unite ale Americii (360 euro) și Luxemburg (300 euro), în timp ce Australia (200 euro) se plasează la jumătatea clasamentului alături de Germania, Spania și Italia (200 euro).

“Cu toate acestea, deși locuitorii Marii Britanii sunt dispuși să cheltuiască cel mai mult, studiul arată că românii sunt cei care intenționează să aloce pe cheltuielile de Crăciun cel mai mare procent din veniturile lunare nete. Aceștia intenționează să investească 110 euro pe cadourile de Crăciun, chiar dacă suma se ridică la aproximativ 32% din venitul lunar net”, susțin autorii studiului.

Republica Cehă (25%) și Marea Britanie (15%) îi urmează în ceea ce privește cheltuielile de Crăciun în raport cu venitul net. AGERPRES