Românii pot face economii în medie de 42% dacă rezervă din timp un city break în Europa

Românii pot face economii în medie de 42% dacă rezervă acum un city break în Europa, conform datelor remise de motorul de căutare a ofertelor de călătorie momondo.ro, care a analizat peste 779 de milioane de prețuri pentru zboruri din 100 cele mai populare rute.

City break-ul este una dintre principalele opțiuni de vacanță pentru 31% dintre români în 2017, după vacanța la mare și drumețiile. Pentru mai mult de un sfert dintre români a economisi bani la biletele de avion este cel mai important aspect în planificarea unei călătorii.

Cele mai ieftine bilete de zbor pot fi găsite cu 55 de zile înainte de plecare. Rezervând călătoria din timp, se pot reduce costurile cu până la 42%.

Conform datelor momondo.ro, tarifele de zbor pot varia destul de mult, în funcție de ziua și ora plecării. De obicei, cele mai ieftine zboruri pot fi găsite în zilele de marți seara, iar cele mai scumpe duminică dimineața.

“Barcelona este cea mai populară destinație în topul city break-urilor pe care călătorii români le au în plan în această primăvară”, spune Mircea Giurcă, marketing manager la companie.

Cele mai populare zece rute în rândul românilor sunt: Barcelona, Londra, Roma, Paris, Amsterdam, Lisabona, Madrid, Milano, Berlin și Praga. AGERPRES