Românii mai merg la Paris doar pentru afaceri, deşi vacanţele s-au ieftinit cu 25%

parisRezervările turistice din România pentru Paris au scăzut aproape de zero în ultimele zile, după atentatele de vineri, deşi turoperatorii francezi au redus preţurile vacanţelor în medie cu 25%, conform datelor agenţiei de turism online Paravion.ro.

“Majoritatea celor care şi-au rezervat în aceste zile zboruri sau hoteluri în capitala Franţei pleacă în interes de afaceri. De asemenea, imediat după atentatele din 13 noiembrie, s-au înregistrat anulări de zboruri către Paris sau rerutări pe alte destinaţii, atât cu plecări în noiembrie, cât şi în decembrie”, se arată într-un comunicat al Paravion.ro.

Pentru a încuraja turiştii să revină în capitala Franţei, hotelierii au redus tarifele cu 50% în această perioadă, iar companiile aeriene acceptă modificări de perioadă sau de nume, indiferent cât de restrictive erau condiţiile de emitere a biletului de avion.

Costurile pentru un pachet de Crăciun la Paris încep de la 400 de euro de persoană şi includ transport cu avionul şi 3 nopţi de cazare, iar o vacanţă de Revelion, cu zbor dus- întors şi 5 nopţi de cazare, porneşte de la 640 de euro de persoană. Preţurile sunt mai mici decât cele cu care românii pot achiziţiona o vacanţă similară, în aceeaşi perioadă, pe Valea Prahovei, spun oficialii Paravion.ro. Pe de altă parte, un city break în Paris, după data de 1 decembrie, ajunge la 230 euro de persoană, faţă de 300 euro de persoană, atât cât ar fi costat în mod normal în această perioadă.