Producătorul român de soluţii antivirus, Bitdefender, extinde parteneriatul cu constructorul auto Ferrari, pentru a furniza soluţia Bitdefender Advanced Threat Intelligence către operaţiunile de securitate de la nivel global ale companiei.
Potrivit unui comunicat de presă, Ferrari S.p.A. va integra Bitdefender Advanced Threat Intelligence în centrul său de operaţiuni de Securitate (SOC) pentru a ajuta analiştii în securitate informatică de la Ferrari să valideze şi să trieze mai rapid alertele, să îmbunătăţească capabilităţile de threat hunting şi de răspuns la incidente.
„Producătorul italian va beneficia de serviciile Bitdefender Operational Intelligence Feeds care oferă informaţii contextualizate privind ameninţările cibernetice şi indicatori de compromitere (IoC) din jurul ameninţărilor persistente avansate (APT), phishing şi fraudă, adrese IP periculoase, domenii, URL-uri şi semnături folosite pentru a răspândi ameninţări informatice, exploatarea vulnerabilităţilor, servere de comandă şi control (C2) şi multe altele. Analiştii în securitate de la Ferrari vor avea acces şi la Bitdefender Operational Intelligence API, un serviciu de interogare care oferă informaţii utile nu numai despre ameninţările de securitate cibernetică, dar şi informaţii contextualizate din jurul acestora, precum actorii ameninţărilor, familiile de malware, profilurile victimelor (industrie, ţară, platformă), încredere, severitate, scor de popularitate, vulnerabilităţi, exploatări şi altele”, precizează Bitdefender.
Soluţia Bitdefender Advanced Threat Intelligence se bazează pe o reţea extinsă de sute de milioane de senzori, inclusiv ecosistemul său global OEM (ce deserveşte întreprinderi mici şi mijlocii), şi colectează în permanenţă date despre ameninţările informatice la nivel mondial. În acest context, laboratoarele Bitdefender, formate de o echipă de elită de specialişti în securitate informatică, corelează datele cu privire la posibile ameninţări, colectează indicatori cunoscuţi de compromitere (IOC), malware, domenii şi adrese URL periculoase şi efectuează analize complexe pentru a oferi un context extins al ameninţărilor.
„Această telemetrie împreună cu analiza umană şi automată are ca rezultat sute de noi ameninţări adăugate în fiecare minut, validarea a miliarde de interogări de ameninţări zilnic şi mai puţine alerte fals pozitive pentru echipele de securitate IT”, notează sursa citată.
Pe acest fond şi pe baza informaţiilor relevante despre ameninţări, echipa de securitate de la Ferrari va putea detecta mai rapid ameninţările informatice, campaniile periculoase şi comportamentele anormale, oprind ameninţările înainte ca acestea să afecteze organizaţia sau să se răspândească în infrastructura IT – de la birou pe circuit, local sau în cloud. AGERPRES