Românii cheltuie, în medie, 150 de lei pentru cumpărarea de accesorii pentru protecția telefoanelor

Românii alocă, în medie, 150 de lei pentru achiziția de accesorii pentru protecția telefoanelor, pe lista de preferințe situându-se capacele pentru spatele aparatelor și husele tip agendă, potrivit rezultatelor unei cercetări realizată de un portal specializat în tehnologie. Potrivit analizei, 53% dintre clienții români optează pentru achiziția capacelor care acoperă doar spatele telefonului. În acest caz, bugetul mediu alocat de către un cumpărător este 80 de lei.

În ceea ce privește protecția ecranului, românii aleg în număr tot mai mare sticla temperată, în detrimentul foliilor din plastic, afirmă QuickMobile.ro, autorul studiului. Astfel, peste 90% dintre clienții QuickMobile cumpără protecții pentru ecran din sticlă temperată, iar restul aleg folii din plastic. Protecțiile din sticlă temperată, pentru care clienții alocă un buget mediu de 60 de lei, au următoarele avantaje: nu afectează calitatea culorilor afișate de ecran, se dezlipesc mai greu, nu prind aer sub ele și oferă o rezistență sporită în caz de șocuri. Pe de altă parte, husele tip agendă sunt preferate de 38% dintre clienți, iar bugetul mediu alocat pentru acest tip de produs este de 70 de lei.

Totodată, în privința alegerilor accesoriilor pentru protecția telefoanelor, bărbații optează în special pentru huse din piele, simple, elegante și de culoare neagră, iar femeile pentru cele din categoria de lux, cu design deosebit și în culori la modă. Conform statisticii, doar 7% dintre utilizatori preferă să nu folosească accesorii de protecție pentru telefoane. AGERPRES