România este ţara europeană cu cel mai mare număr de angajaţi din sectorul IMM nevoiţi să fie prezenţi la birou

România este ţara europeană cu cel mai mare număr de angajaţi din sectorul IMM nevoiţi să fie prezenţi la birou pentru a-şi îndeplini sarcinile de lucru, respectiv 81%, se arată într-un studiu al Ipsos Mori realizat pentru Microsoft.

La polul opus se află Norvegia, unde doar 51% trebuie să fie prezenţi la birou. Peste jumătate dintre angajaţii români (52%) consideră că investiţia în IT reprezintă o prioritate pentru creşterea performanţelor de business, iar 50% dintre ei consideră că o relaţie mai bună cu clienţii ar putea avea acelaşi rezultat.

“În România, mai mult decât în orice altă ţară participantă la studiu, angajaţii IMM-urilor pun preţ pe echilibrul dintre muncă şi viaţa personală. Acesta este o prioritate pentru 87% dintre ei, spre deosebire de media europeană de 73%”, informează studiul.

Pentru a-şi atinge acest obiectiv, arată documentul, cei mai mulţi dintre angajaţii români, respectiv 83%, consideră că tehnologia mobilă i-ar putea ajuta să fie mai productivi şi să întreţină echilibrul dintre planul profesional şi cel privat.

“IMM-urile se confruntă cu o multitudine de provocări în România. În timp ce unele ţin de factori pe care managerii acestora nu-i pot influenţa, sunt şi altele care pot fi rezolvate cu ajutorul tehnologiilor moderne, care le sunt la îndemână, iar experienţa a dovedit că pot avea un impact semnificativ chiar la nivelul rezultatelor financiare. Un exemplu elocvent este adoptarea soluţiilor cloud care, pe lângă faptul că nu necesită o investiţie iniţială, oferă o predictibilitate mai mare a costurilor (nu necesită întreţinere, vin cu un cost lunar fix etc.)”, a declarat Bogdan Niţulescu, director pentru Segmentul Companii Mici şi Mijlocii în cadrul Microsoft.

Cercetarea Ipsos Mori a fost realizată în 16 ţări din Europa, printre care şi România, cu participarea a 5.555 de angajaţi din companii mici şi mijlocii. AGERPRES