România, al nouălea producător de bere din UE

România s-a situat, anul trecut, pe locul nouă în topul celor mai importanţi producători de bere din UE, cu o producţie de 1,8 miliarde litri, arată datele publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Cu o producţie de 8,3 miliarde litri (21% din producţia totală a UE), Germania a fost principalul producător în 2018, când una din cinci beri conţinând alcool produsă în UE a venit din această ţară. Urmează în ordine, Marea Britanie (4,50 miliarde litri), Polonia (patru miliarde litri), Spania (3,60 miliarde litri), Olanda (2,40 miliarde litri), Belgia (2,40 miliarde litri), Franţa (1,98 miliarde litri), Cehia (1,95 miliarde litri) şi România (1,80 miliarde litri).

În Uniunea Europeană a fost produsă, anul trecut, o cantitate de peste 39 de miliarde de litri de bere conţinând alcool (echivalentul a aproximativ 76 de litri per locuitor), la care se adaugă peste un miliard de litri de bere fără alcool sau cu un conţinut de alcool mai mic de 0,5%.

Comparativ cu 2017, Italia a înregistrat cel mai semnificativ avans – 21% – al producţiei de bere (care conţine alcool), urmată de Ungaria (11%) şi Cehia (6%). În contrast, producţia de bere în Marea Britanie a scăzut cu 20%, în Austria şi în Slovacia cu 10%, şi în Olanda cu 9%.

Berea ocupă a treia poziţie în topul mondial al băuturilor, doar apa şi ceaiul fiind consumate în cantităţi mai mari.

Sursa infografic: Statista.com