Agenția americană a medicamentului, Food and Drug Administration (FDA), a dat undă verde testului LightMix Zika rRT-PCR, chiar dacă acesta nu este încă omologat, pe baza unui statut rezervat situațiilor de urgență, a indicat compania într-o declarație.

„Testul LightMix Zika este un test molecular ușor de utilizat, care permite profesioniștilor din domeniul medical să detecteze rapid virusul”, a declarat Uwe Oberlaender, directoarea Roche Molecular Diagnostics.

Virusul Zika este asociat în America de Sud cu o explozie de cazuri de microcefalie, o malformație severă și ireversibilă, caracterizată printr-un craniu anormal de mic, precum și prin boli neurologice la adulții printre care sindromul Guillain-Barré.

Țânțarul Aedes aegypti este considerat principalul vector de transmitere a virusului Zika, amintește AFP.

Roche este unul dintre cei mai importanți jucători din sectorul sănătății, iar compania a fost activă pe segmentul de testelor de diagnosticare.

În plus față de acest test, Roche a dezvoltat un alt test pentru virus, cobasŽ Zika, utilizat în prezent la recoltările de sânge din Statele Unite.AGERPRES