AREUS TECHNOLOGY SRL și GENETIC LAB SRL anunță finalizarea proiectului „PLATFORMA WEB PENTRU REALIZAREA PROFILELOR GENETICE – RoADN”. Proiectul, implementat în cadrul Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa Prioritară 2 – „Tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă”, a avut ca obiectiv general dezvoltarea unei aplicații TIC revoluționare, bazată pe amprenta genetică, pentru a oferi servicii de testare genetică direct către clienți.

Partenerii au creat o platformă web de ultimă generație care permite realizarea profilurilor genetice într-un mod accesibil și ușor de utilizat. Această aplicație unică oferă clienților analize cuprinzătoare care includ asemănarea genetică cu populația României, asemănarea genetică globală și probabilitatea de expunere la un set de patologii precum trombofilia și intoleranța la lactoză.

Prin intermediul acestei platforme, serviciul DTC GT („Direct-to-Consumer Genetic Testing”) a devenit disponibil publicului larg, oferindu-le clienților acces la informații prețioase legate de sănătate și identitatea lor genetică. Această nouă direcție în dezvoltarea serviciilor online a fost susținută de descoperirile recente în tehnici de identificare a genotipului și de creșterea accesului la internet.

În efortul de a aduce beneficii comunității, s-au oferit gratuit testarea și secvențierea ADN-ului a 5000 de pacienți. Această inițiativă a contribuit la generarea unei baze de date extinse și la obținerea de informații prețioase pentru cercetare și studii ulterioare.

Proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa Prioritară 2 – „ Tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă”.