Revenirea fizică a angajaţilor la muncă va duce segmentul închirierilor şi preînchirierilor de birouri la un nivel apropiat de anul 2019, se menţionează într-o analiză de specialitate.

Documentul analizează schimbările petrecute în primele 6 luni ale anului pe piaţa imobiliară, în contextul trecerii unui an de la apariţia pandemiei.

În ciuda unui an marcat de multe incertitudini, piaţă de birouri rămâne un segment foarte important al pieţei imobiliare, cu o dinamică aparte şi schimbări ce vor marca sectorul pe perioade foarte lungi, se precizează în analiza realizată de compania de consultanţă imobiliară 24REAL.

„Dacă în 2020 clienţii au acţionat mai întâi emoţional, mai ales după ieşirea din starea de urgenţă, şi căutau să optimizeze costurile şi să diminueze suprafeţele închiriate, spre finalul anului 2020 şi începutul lui 2021, clienţii au început, treptat, să-şi reia activitatea la birou, astfel că au venit cereri din partea acestora de creştere a suprafeţelor închiriate. Mai precis, de la începutul acestui an, spaţiile care s-au eliberat odată cu debutul pandemiei au început să se ocupe din nou”, se menţionează în documentul 24REAL.

 

Citiți articolul integral pe platforma Comunității de Resurse Umane, GlogalHRManager.ro