Rețeaua de magazine Profi se apropie de pragul de 1.500 de locații la nivel național după ce în luna aprilie a deschis alte zece unități comerciale. Dintre acestea, șase au vizat formatul Loco, trei formatul City și o singură unitate comercială este în formatul standard, aflată în Costinești, județul Constanța.

Tot în județul Constanța se află și magazinul cu cea mai mare suprafață dintre cele inaugurate în această lună. Este vorba despre Profi Loco, aflat în satul Cogealac, pe strada Gării. Această locație are o suprafață de 310,9 metri pătrați, potrivit datelor comunicate de retailer. Restul locațiilor au fost deschise în județele Dolj, Sălaj, Ilfov, Vrancea, Dâmbovița, Cluj și Caraș Severin.

Totodată, în Capitală a fost inaugurat încă un Profi City, fiind magazinul cu cea mai mică suprafață dintre cele deschise în luna aprilie, cu o suprafață de vânzare 100 de metri pătrați.

Retailerul Profi, controlat de fondul de investiţii Mid Europa Partners, a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 8,83 miliarde de lei față de 7,26 miliarde de lei în 2019. Numai anul trecut, retailerul a pus pe harta expansiunii 235 de noi locații și a remodelat alte două, la Ploiești și Craiova, sub conceptul care în interiorul companiei poartă numele Monaco.

Planurile companiei vizează o expansiune accelerată în următorii trei ani, ceea ce presupune inaugurarea a peste 1.300 de magazine până în 2024. Potrivit datelor comunicate de companie, în 2024 pe teritoriul României ar urma să funcționeze peste 2.500 de magazine Profi.