Optical Network, companie specializată în optica medicală şi operator al reţelelor de magazine OPTIblu si KLARMANN, a înregistrat în 2017 o creltere a cifrei de afaceri de 55 de milioane de lei, reprezentând o creştere de 16% faţă de anul precedent, conform unui comunicat al companiei.

La finalul anului 2017, compania depăşise 320 de angajaţi (o creştere cu 12% faţă de 2016). De asemenea, preciezază reprezentanţii companiei, „toate diviziile de business au înregistrat creşteri importante: retailul tradiţional, distribuţia şi retailul online”.

Potrivit reprezentanţilor Opticasl Network, „bugetul de investiţii a fost direcţionat pe linii strategice, precum: deschideri de noi magazine şi modernizări de magazine existente, dezvoltarea substanţială a platformei logistice şi a celei IT şi de comunicaţii pentru a susţine creşterea estimată a activităţilor de retail, distribuţie şi comerţ online în următorii cinci ani. În februarie 2017 compania a inaugurat noul sediu administrativ şi logistic, un spaţiu modern, situat în nordul capitalei, cu o suprafaţă pentru depozitare de peste 800 mp dotată cu sistem inteligent de gestiune a stocurilor de marfă”.

Raluca Cîmpianu, director executiv Optical Network, a declarat: „Optical Network este o companie foarte dinamică, având cea mai extinsă reţea de retail de optică medicală din România. Operăm un total de 46 de magazine, din care 36 de magazine sunt în reţeaua OPTIblu şi 10 magazine în reţeaua KLARMANN. În 2018 vom continuă să implementăm proiecte de dezvoltare atât pentru reţeaua de magazine OPTIblu cât şi pentru reţeaua de discount KLARMANN, obiectivul fiind accelerarea creşterii afacerilor companiei, respectiv realizarea unei cifre de afaceri de 70 milioane lei”.

În primele două luni ale acestui an, Optical Network a inaugurat trei magazine OPTIblu: Arena Mall Bacău, Atrium Arad şi Shopping City Râmnicu Vâlcea.