Reţeaua de sănătate Regina Maria preia spitalul privat Ponderas din București

ponderas spitalReţeaua de sănătate Regina Maria a cumpărat spitalul privat Ponderas, deschis în 2011 în nordul Capitalei şi specializat în chirurgia obezităţii, pe care intenționează să îl transforme într-un spital de chirurgie generală, a anunţat directorul general al reţelei de sănătate Regina Maria, Fady Chreih.

”Pentru noi, Ponderas devine cel mai mare spital al Rețelei, cu care vom construi și mai mult pe zona de calitate și excelență medicală. Împreună, vom continua să dezvoltăm și centrul de training pentru personalul medical”, a declarat Fady Chreih, CEO al Rețelei de sănătate Regina Maria.

În policlinica și în spitalul Ponderas, care are o capacitate de 141 de paturi, 35 de cabinete medicale și 8 săli de operație, dispuse pe o suprafață de 9.000 mp, au fost tratați până acum peste 250.000 de pacienți. Spitalul Ponderas a înregistrat o cifră de afaceri de 16,1 milioane de euro anul trecut, în creştere cu 40% faţă de anul precedent.

Până la tranzacţia privind Ponderas, reţeaua Regina Maria deţinea patru spitale private, dintre care două în Bucureşti şi câte unul la Braşov şi Bacău. Săptămâna trecută, compania care operează reţeaua de sănătate a anunţat că va construi primul spital privat cu servicii integrate din Cluj-Napoca, în urma unei investiţii de 15 milioane de euro, care va fi finalizată în prima jumătate a anului 2017. Viitorul spital din Cluj reprezintă cea mai mare investiţie a reţelei din afara Bucureştiului.

În urma extinderii agresive, reţeaua Regina Maria ar putea ajunge la afaceri de 100 de milioane de euro în acest an, după o creştere a business-ului cu 20% în 2015, până la circa 65-66 de milioane de euro, potrivit reprezentanţilor companiei.