Rețeaua de sănătate REGINA MARIA lansează EXAVET, primul laborator de Analize și Imagistică Veterinară din cadrul rețelei, marcând intrarea pe o piață nouă pentru liderul în calitatea serviciilor medicale din România. De acum, și animalele pot beneficia de un diagnostic corect, printr-o gamă extinsă de analize și investigații RMN (imagistică prin rezonanță magnetică), în cadrul primului laborator și centru de imagistică veterinară la standarde REGINA MARIA.

“EXAVET este un proiect care deschide noi direcții la nivelul rețelei de sănătate REGINA MARIA. Nișa veterinară este o alegere firească, o direcție ce face parte din planul nostru de dezvoltare. Obiectivul EXAVET este acela de a aduce calitatea serviciilor de medicină veterinară la cele mai înalte standarde, prin tehnologia de ultimă generație pe care o oferim atât în cadrul laboratorului, cât și în noul centru de imagistică. Animalele de companie fac parte din viața noastră de zi cu zi, din familia extinsă, și ne dorim să beneficieze de cele mai bune servicii medicale, pentru un diagnostic precis, declară Olimpia Enache, COO, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA.

Conform statisticilor publicate de Euromonitor la nivelul anului 2022, se estimează că îngrijirea sănătății animalelor va cunoaște o creștere rapidă în materie de dezvoltare, motivul pentru aceasta fiind atenția din ce în ce mai mare acordată de români sănătății și bunăstării animalelor lor de companie. Mai mult, un studiu realizat de o companie privată în 2021 arată că deţinerea de animale de companie se află pe un trend ascendent, iar dintre ţările Uniunii Europene, România deține cel mai mare procent de gospodării cu pisici (48%) şi câini (45%).

Ultimele date raportate la nivel național arată că în România există peste 8.800 medici veterinari, ce activează în aproximativ 5.500 de cabinete și clinici veterinare, spitale universitare și ferme zootehnice. Astfel, unul dintre obiectivele EXAVET este de a veni în ajutorul medicilor veterinari cu o gamă extinsă de analize și aparatură ultraperformantă, ce reduce eroarea umană și ajută la stabilirea unui diagnostic rapid și sigur. În completarea acestor servicii, EXAVET oferă o gamă extinsă de investigații de tip RMN, având cel mai performant aparat pentru medicină veterinară din țară.

EXAVET reunește o echipă de medici și colaboratori cu experiență în domeniul medicinei veterinare.

“Cu experiența și pasiunea dedicată activității de laborator, ne dorim să oferim medicilor veterinari încredere în analize, certitudine în rezultate și siguranță în diagnostic, prin intermediul tehnologiei de ultimă generație. Scopul nostru principal este să asigurăm sănătatea familiei extinse”, a declarat Dr. Cristina Bunea, șef laborator EXAVET.

Laboratorul EXAVET va deservi medicii veterinari din întreaga țară – cei care activează în cabinete și clinici veterinare, fiind un partener important și pentru fermele zootehnice, unde va juca un rol esențial în diagnosticarea oricăror probleme ce pot să apară în sănătatea animalelor. EXAVET devine astfel, înca de la lansare, un colaborator strategic pentru dezvoltarea și funcționarea conformă a fermelor partenere.

Departamentele laboratorului EXAVET – microbiologie, parazitologie, micologie, hematologie, biochimie-imunologie-endocrinologie, serologie, morfopatologie sunt dotate cu aparatură state-of-the-art, ce oferă maximă acuratețe și rapiditate în procesarea probelor, utilizând kituri strict de uz veterinar și respectând aceleași standarde înalte de calitate precum cele folosite în medicina umană.

Capacitatea de procesare și analiză a probelor din noul laborator poate ajunge la 2.500 de teste pe zi și la peste 650.000 anual. Rezultatele analizelor de biochimie, imunologie, hematologie și parazitologie se pot obține în aceeași zi, EXAVET având capacitatea și logistica necesară de a colecta și analiza probe din întreaga țară.