Renault lansează în România noul Clio 2020, de la 10.000 de euro

Prezentat la Salonul Auto de la Geneva, în aprilie 2019, noul Renault Clio este lansat şi în Romania. Oferta comercială include un preţ de pornire de 11,900€ (TVA inclus) şi propune o gamă completă de motorizări pe benzină – toate noi în gamă – şi diesel, a căror putere acoperă o paletă largă: de la 65 CP la 130 CP. Considerat un model iconic datorită succesului comercial excepţional, noul model de segment B este deja una dintre cele mai sigure maşini de oraş testate vreodată de Euro NCAP, primind rating-ul maxim de 5 stele. Performanţa este realizată, în special, prin siguranţa pasivă sporită şi cea mai cuprinzătoare gamă de sisteme de asistenţă la conducere din categorie.
Noul Clio este disponibil cu 4 niveluri de echipare: Life, Zen, Intens şi R.S. Line. Încă de pe nivelul de echipare Life, noul model propune o lista generoasă de echipamente în standard:
– Faruri Renault LED Pure Vision
– Pachet de siguranţă activă: sistemul activ de frânare de urgenţă cu detectarea cicliştilor şi a pietonilor, sistem de asistenţă la pornirea din rampa, recunoaşterea indicatoarele rutiere (Traffic Sign Recognition), alertă privind distanţa de rulare, asistenţă la menţinerea benzii de rulare, aprinderea automată a farurilor, apel de urgenţă la 112
– Pachet de siguranţă pasivă : 6 airbag-uri, alertă pentru cuplarea centurii de siguranţă pentru cele 5 locuri, tetiere tip virgulă cu protecţie sporită, sistem de prindere ISOFIX pentru locurile laterale spate
– Afişaj de bord TFT 4,2”
– Banchetă spate rabatabilă 1/3-2/3 cu 3 tetiere
– Geamuri electrice faţă cu impuls
Nivelul de echipare ZEN oferă în plus faţă de Life: Easy Link cu ecran de 7’’ (compatibil cu Apple Car Play şi Android Auto), oglinzi electrice şi încălzite, rabatabile manual, cu indicator LED, jante de 16’’.
În ceea ce priveşte echiparea Intens, aceasta propune o selecţie de materiale de ultimă generaţie, un „Smart Cockpit ” orientat către şofer, o linie a bordului fluidă care subliniază impresia de lăţime, cotieră glisantă, ecrane personalizabile, jante din aliaj de 16 ”, lumini faţă şi spate Full LED, acces de tip hands-free şi oglinzi rabatabile electric. Acest nivel de echipare este, de asemenea, îmbogăţit cu:
– Sistem de navigaţie cu ecran tactil 7″, replicare smartphone
– Afişaj de bord TFT 7”
– Asistent Adaptiv pentru fază lungă
– Frâna de parcare electrică cu funcţie Auto Hold
– Oglindă retrovizoare cu efect antiorbire)
– Multi-Sense cu 3 moduri de condus (MY SENSE, ECO, SPORT) şi lumini ambientale (8 culori)
– Contur lateral cromat