Renault Kadjar recunoaşte semnele de circulaţie şi emite alertă pentru limitarea vitezei

renault-kadjarÎncurajat de succesul înregistrat de modelul Captur, poziţionat ca lider de vânzări în segmentul B la finalul anului 2014, Renault confirmă odată cu lansarea noului Kadjar, o dinamică puternică a planului de produs, dar şi viziunea asupra modelelor crossover.

Kadjar aduce o nouă viziune în universul modelelor crossover printr-un design exterior atractiv, care inspiră dinamism şi aventură. Planşa de bord este orientată în mod natural către şofer pentru mai mult confort la volan. Designul fluid, materialele de foarte bună calitate, ambianţa interioară a habitaclului si finisajele atent executate, transformă viaţa la bord într-o experienţă unică.

Noul crossover Renault Kadjar este disponibil cu tracţiune 4×4 sau 4×2, fiind proiectat să răspundă cerinţelor clienţilor din segmentul din care face parte. Transmisia integrală oferă o motricitate evoluată, prin utilizarea celor trei moduri de utilizare (Auto, LOCK şi2WD) ce permit selectarea transmisiei ideale în orice situaţie. În versiunea 4×2, Kadjar poate fi prevăzut în opţiune cu sistemul ExtendedGrip ce sporeşte aderenţa la drum în condiţii dificile.

Dotat cu echipamente moderne, Kadjar oferă conectivitate prin noul sistem multimedia R-Link 2şi o experienţă plăcută la bord prin paleta bogată de sisteme ce asigură asistenţă în timpul condusului. Noul crossover dispune de tehnologii avansate, cum ar fi: camera video spate pentru deplasarea în marşarier şi sistemul de asistenţă la efectuarea parcărilor.

În funcţie de versiune, Renault Kadjar propune o serie de echipamente inovatoare şi practice, precum asistenţa la frânarea de urgenţă, alertaîn cazul depăşirii benzii de circulaţie, recunoaşterea semnelor de circulaţie cu alertă pentru limitarea vitezei.

Primul nivel al gamei, LIFE, propune o echipare bogată, evidenţiindu-se : climatizare manuală, tempomat-limitator de viteză, radio CD MP3 Bluetooth®. Din punct de vedere estetic, versiunea LIFE este echipată cu jante de aliaj de 17’’, geamuri laterale cu contur cromat şi propune o ambianţă interioară sobră, de culoare închisă.

Al doilea nivel de echipare, ZEN, propune echipamente complementare cum ar fi : senzori de parcare faţă-spate, climatizare automată cu reglare bi-zonă, senzor de lumină şi ploaie, card acces demaraj cu funcţia “mâini libere”.

Vârf de gamă Kadjar, versiunea INTENS este echipată cu jante de aliaj de 19’’, faruri Full Led Pure Vision, alertă la depăşirea benzii de rulare, cameră video, sistem complet de senzori (inclusiv laterali) şi funcţia de asistenţă la parcare -Easy Park, sistem de recunoaştere automată a semnelor de circulaţie cu alertă de depăşire a vitezei limită, tapiţerie mixtă piele ecologică/textil, geamuri spate şi lunetă cu tentă de culoare închisă, inserţii praguri crom satinat. Versiunea INTENS este de asemenea echipată cu noul sistem multimedia Renault R-Link 2.

Renault Kadjar propune încă de la lansare trei motorizări Energy adaptate nevoilor clienţilor care îşi doresc performanţă, consum redus de combustibil şi un nivel scăzut al emisiilor de CO2. Kadjar se poziţionează la cel mai ridicat nivel în segment cu motorizarea diesel Energy dCi 110. Acest motor afişează un consum de 3,8 l / 100 km şi emisii de CO2 de 99 g / km atât în versiunea asociată unei cutii de viteze manuale, cât şi pentru cutia de viteze automate cu dublu ambreiaj (EDC). Gama este completată de motorul Energy dCi 130 şi de Energy TCe 130.

Renault Kadjar costa în România de la 18.200 Euro, cu TVA inclus.