Remus Pricopie a fost reales rector al SNSPA

pricopie_remusProfesorul universitar Remus Pricopie a fost reales rector, pentru al doilea mandat consecutiv, al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative, după ce a obținut 82,64% din voturile membrilor comunității academice. Potrivit site-ului instituției de învățământ, împotrivă s-au înregistrat 13,19% din voturi, iar 4,17% au fost nule.

“Având în vedere faptul că numărul minim de voturi necesare a fost întrunit, alegerile vor fi validate în ședința Senatului de luni”, precizează sursa citată. Profesorul universitar Iordan Gheorghe Bărbulescu a fost ales președinte al Senatului SNSPA (87,5% din voturi).

Universitatea Politehnica din București și Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” își vor alege rectorii în luna februarie.

Profesorul universitar Mihnea Costoiu candidează și el pentru un nou mandat de rector pentru perioada 2016-2020 la UPB.

Academicianul Ioanel Sinescu și conferențiarul Laurențiu Belușică vor candida pentru funcția de rector al UMF “Carol Davila”. Primul tur al alegerilor pentru această funcție va avea loc pe 10 februarie, iar în cazul în care nu vor participa la vot peste 2/3 dintre alegători se va organiza un al doilea tur de scrutin, în data de 17 februarie.

Un al doilea mandat consecutiv de rector al Universității din București l-a obținut în luna decembrie profesorul universitar Mircea Dumitru. AGERPRES