Școala particulară Little Genius a închiriat o vilă monument amplasată pe Bulevardul Kiseleff din București pentru a putea răspunde cerințelor de distanțare fizică impuse de autorități, tranzacția fiind intermediată de compania de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

De la începutul pandemiei, aceasta este doar una dintre tranzacţiile din segmentul rezidențial premium intermediată de Cushman & Wakefield Echinox, în condițiile în care regulile de distanțare crează oportunități pe piața tranzacțiilor cu imobile premium din București, atât din partea instituțiilor şi companiilor  care trebuie să se conformeze noilor norme, cât și din partea persoanelor fizice aflate în căutarea unei reședințe care să le ofere un plus de confort.

Vila închiriată de şcoala particulară a fost construită în anii 1930 de arhitectul Marcel Iancu pentru familia de farmacişti Chihăescu și este una dintre primele clădiri moderniste din București. Concepută ca o locuinţă luxoasă, cu spaţii ample, open space, proprietatea a acomodat o lungă perioadă de timp sedii de ambasade. Reședința dispune de 10 camere spațioase și luminoase, precum și de o grădină privată generoasă, amenajată pe cea mai mare parte a terenului de 2.650 metri pătraţi.

Raluca Plavita, Director Residential Agency Cushman & Wakefield Echinox, spune: În plină pandemie se remarcă acele segmente de business care continuă să se dezvolte, adaptându-se astfel la noile condiții de funcţionare în siguranţă. Pentru învăţământul din mediul privat există oportunități de extindere și dezvoltare, şi, deşi astfel de locații sunt foarte rare, am reușit să găsim o proprietate premium care se pretează pentru acest scop, într-o locație unică, cu o grădină spectaculoasă.”

În regiunea București – Ilfov sunt peste 250 de instituții de învățământ private în care la nivelul anului 2018 erau înscriși peste 30.000 de copii în învățământul preuniversitar, creșe și grădinițe, reprezentând circa 9% din total. Școala Little Genius a fost înființată în 2013 și își propune să dezvolte potențialul creativ al elevilor săi, spontaneitatea, independența gândirii, creativitatea și libertatea de expresie. Numărul maxim de elevi într-o clasă este de 14 copii, iar cursurile se desfășoară în spații dotate cu echipamente IT și mijloace didactice moderne.