Registrul Auto Român propune eliberarea unui tip nou de cărţi de identitate pentru vehicule de la 1 iulie 2016

carte identitate autoRegistrul Auto Român va elibera de la 1 iulie noi cărţi de identitate pentru autovehicule, cu format modificat şi mai multe rubrici faţă de modelul actual, se arată într-un proiect de Ordin al ministrului Transporturilor, supus dezbaterii publice pe site-ul instituţiei.

Ministerul Transporturilor motivează această schimbare de format şi conţinut prin necesitatea armonizării cu structura certificatului de înmatriculare şi necesitatea unor date tehnice suplimentare utile înmatriculării.

Potrivit proiectului, în noile cărţi de identitate pentru autovehicule se introduc elemente noi de securizare, rubrici referitoare la propulsie, motor electric, emisii CO2, suspensii faţă-spate, raport putere-masă numai pentru motociclete, turaţie şi norma europeană de poluare.

Eliberarea cărţilor de identitate conforme cu modelul stabilit prin ordinul Ministerului Transporturilor se va face după epuizarea cărţilor de identitate care se află în stoc la data intrării în vigoare a respectivului ordin.

Cărţile de identitate eliberate până la data intrării în vigoare a noii reglementări, precum şi cele eliberate până la epuizarea stocului existent rămân valabile, mai arată Ministerul Transporturilor.

Proiectul supus dezbaterii publice poate fi consultat în secţiunea Transparență decizională, pe site-ul Ministerului Transporturilor.