Un material de Loredana Vătăvoiu – Marketing Manager Up România

Cred că noi, oamenii de marketing, suntem, de multe ori în viața noastră de zi cu zi, în fața unei foi albe. Trebuie să gândim ce să spunem, cum să spunem, cui să spunem și de ce să o facem. Să dăm formă și fond brand-urilor pe care le reprezentăm, să câștigăm nu doar atenția oamenilor, ci și inimile lor.

Și singurul moment în care foaia începe să se coloreze este atunci când lucrurile încep să aibă sens.

Așa a apărut campania Redefinim Munca, în fața unei foi albe. Am plecat de la multe întrebări și am răspuns printr-un manifest. De ce? Pentru că, într-un context în care munca are în ultima perioadă un PR negativ, trebuie să începem să ne uităm altfel la ea, să o înțelegem și, în cele din urmă, să o tratăm cu o atitudine diferită. Și mai știm că orice manifest are la bază ori o simpatie, ori un protest.

Ce este, de fapt, Redefinim Munca?

Este un manifest al schimbării în mai mult și mai bine, inspirat din viața de zi cu zi a angajaților din România, din realitatea lor. Vrem să inspirăm și să educăm companiile să genereze schimbarea în echipele lor. Up România își ia angajamentul să-i inspire pe angajatori și pe angajați să îmbrățișeze schimbarea.

De unde am plecat?

De la nevoia angajaților din România de a fi valorizați, apreciați, de a simți că ceea ce fac are sens, de la dorința lor de a trăi și a munci în companii cu o cultură organizațională solidă. Știm asta din experiența noastră de peste 20 de ani în lucrul cu oameni de HR, antreprenori și angajați.

Cum spunem?

Prin vocile a peste 200 de angajați Up care cred în acest manifest, prin vocile clienților noștri care au aderat la campanie și prin vocea lui Magor Csibi, ambasadorul campaniei și un promotor al schimbării.

Este un manifest cu impact?

Până acum avem 3.5 milioane de oameni care au interacționat cu mesajul într-un mod sau altul, peste 200 de postări în social media cu #RedefinimMunca, peste 60K de vizualizări ale clipurilor din seria Up Talks. Sunt importante cifrele, însă mai important este impactul real în viețile oamenilor.

Redefinim Munca este un manifest pentru schimbare ce nu are end date. Este despre fiecare dintre noi, este despre sens. Nu mai este o foaie albă, ci a devenit un desen în care ne oglindim cu toții, cei care credem că modul în care trăim și ne simțim la muncă depinde de atitudinea noastră.

Up România este prima și singura companie din România care se aliniază nevoilor actuale ale pieței muncii prin a-și asuma o misiune curajoasă, pe termen lung, cu impact atât în companii, cât și în societate.