Universitatea de Vest din Timişoara a demarat în urmă cu mai bine de un deceniu investiţii semnificative în zona de IT şi digitalizare, cifrate la mai multe milioane de euro şi dolari, a precizat rectorul instituţiei, prof univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea. „Investiţiile în digitalizare au început în 2005-2006, când cea mai consistentă investiţie făcută de noi în valoare atunci de un milion de euro era sistemul integrat Academis, un sistem care privea atât zona de şcolarizare cât şi cea de dezvoltare a managementului universităţii. De asemenea printr-un program european am mai achiziţionat un super calculator de viteză mare, Blue IBM, cu un cost de asemenea de aproximativ un milion de dolari“, a declarat Pirtea, citat de Ziarul Financiar.

Doar în ultimii trei ani Universitatea de Vest din Timişoara a investit peste 4,5 milioane de euro în digitalizare şi sisteme de IT, a declarat rectorul UVT.

„Digitalizarea şi zona aceasta de învăţământ online nu trebuie privită ca fiind o zonă de avarie într-o situaţie critică precum cea pandemică prin care România şi întreg globul trece. În universităţile moderne, în universităţile dezvoltate, această zonă de digitalizare, învăţământul online, este o parte componentă a performanţei acestei universităţi”, mai spune prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.