RebelDot, companie de dezvoltare de software din Cluj, inclusă de Financial Times  în cea mai recentă ediție a Top 1.000 de companii cu cea mai rapidă creștere din Europa, preia pachetul majoritar de acțiuni la steepsoft AI, companie românească, specializată în dezvoltarea de soluții AI și liderul pieței de profil din România.

Odată cu preluarea steepsoft AI, RebelDot estimează o pondere de 10% – 15% a proiectelor de inteligență artificială în cifra de afaceri a companiei din acest an. Creșterea vânzărilor RebelDot în 2023 va depăși 50% raportat la anul anterior.

Achiziția steepsoft AI consolidează verticala de servicii digitale și susține strategia de extindere a RebelDot, ce vizează dezvoltarea de soluții care îi permit să le ofere clienților cele mai recente inovații în domeniul inteligenței artificiale, cum ar fi Large Language Models, Data Science și integrări ChatGPT / GPT 4.

RebelDot va integra tehnologiile folosite de steepsoft AI în linia de servicii existentă, precum și întreaga echipă de peste 20 de dezvoltatori experimentați specializați în crearea și implementarea soluțiilor AI. Totodată, RebelDot va combina aceste resurse cu expertiza proprie, acumulată de-a lungul ultimilor ani în dezvoltare de produse software pentru industrii precum cele de sănătate, financiară, de inginerie și producătoare.

„Achiziția steepsoft AI reprezintă atingerea unui obiectiv strategic semnificativ în călătoria noastră spre a deveni un jucător important pe piața globală a serviciilor software și suntem încântați să urăm bun venit echipei steepsoft AI în grupul RebelDot”, spune Tudor Ciuleanu, CEO RebelDot. „Includerea competențelor steepsoft AI în crearea de soluții de Inteligență Artificială ne va facilita posibilitatea de a le furniza clienților noștri un spectru mai extins de opțiuni și de a-i sprijini să își mențină statutul de lideri în contextul tehnologic care, în mod evident, este într-o evoluție extraordinar de rapidă”.

„În colaborare cu RebelDot, acest parteneriat ne va permite să furnizăm clienților ultimele inovații în materie de software, bazate pe inteligență artificială. Astfel de soluții vor facilita o creștere graduală a productivității mediului de business, care se va reflecta în dezvoltarea de noi modele de afaceri, ce vor aborda în mod eficient subiecte esențiale, precum sustenabilitatea”, spune Vadim Fîntînari, CEO steepsoft AI.