La Iasi are loc Conferinta “Planul național de oncologie – Prioritate în strategia sistemului de sănătate din Romania”

Cu ocazia Zilei Mondiale de Lupta Impotriva Cancerului – 4 februarie, in data de 3 februarie Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania va organiza prin asociatiile membre din teritoriu evenimente care sa marcheze aceasta zi in Cluj, Suceava, Tg. Jiu, Iasi, Bistrita, Brasov si Giurgiu. Tema abordata si in acest an este “Planul Național de Oncologie – Prioritate în strategia sistemului de sănătate din România”.

Hormonoterapia, alături de radioterapie, poate crește speranța de viață a pacienților cu cancer de prostată

Bărbații în cazul cărora cancerul de prostată reapare după intervenția chirurgicală de eliminare a acestei glande își pot mări în mod semnificativ șansele de supraviețuire dacă beneficiază, pe lângă tratamentul standard de radioterapie, și de hormonoterapie, metodă prin care se blochează efectul hormonilor masculini, potrivit unui studiu clinic.

România are cel mai prost sistem de sănătate din 35 de țări europene

Un raport care monitorizează performanța sistemelor de sănătate din 35 de state europene, pe baza datelor oficiale, plasează România pe ultimul loc, țări precum Albania, Bulgaria sau Muntenegru înregistrând un scor mai bun în ceea ce privește calitatea serviciilor medicale oferite cetățenilor lor.

Asociatia Help Autism susține o campanie de informare dedicată depistării precoce a simptomelor autismului

Începând cu luna ianuarie, Asociația Help Autism, în parteneriat cu Asociația Autism, Terapie, Sport și Arte Argeș, dă startul Campaniei de informare adresată medicilor de familie din București, Suceava și Argeș privind depistarea precoce a simptomelor autismului. Inițiativa celor două asociații se adresează medicilor de familie din București, Suceava și Argeș și își propune, prin campanii de informare on-line și întâlniri directe, să crească gradul de conștientizare în rândul acestora cu privire la necesitatea aplicării screeningului pentru autism, la vârstele recomandate. Astfel, până la finalul campaniei, 2000 de medici de familie și pediatri vor fi informați prin intermediul campaniei online, cat și prin vizitele în cabinetele proprii a 750 de medici, de catre voluntarii celor doua Asociatii.

Dr. Simona Tivadar susține pe 4 martie seminarul de nutriție ”Histamina din farfurie”

In saptamana dedicata bolilor rare, Asociatia Suport Mastocitoza Romania va organiza seminarul de nutritie ”Histamina din farfurie”, sustinut de dr. Simona Tivadar, pe 4 martie, SUUB. Acesta este debutul seriei de seminarii pe care ASMR le va organiza, cel mai probabil o data la doua luni, serie coordonata stiintific de conf. univ. dr. Horia Bumbea.

Persoanele diagnosticate cu diabet de tip 1 ar trebui să-și verifice mai des nivelul de cetone

Multe persoane diagnosticate cu diabet de tip 1 nu își verifică îndeajuns de frecvent nivelul de cetone, acizi ce pot provoca probleme serioase la nivelul rinichilor și a altor organe, semnalează un studiu realizat recent în Statele Unite. Monitorizarea cetonelor este deosebit de importantă în special în situația în care pacienții cu diabet de tip […]

Un test de respirație poate salva vieți ajutând la diagnosticarea timpurie a cancerelor esofagian și gastric

O echipă de oameni de știință britanici a realizat un test de respirație care a demonstrat o acuratețe de 85% în identificarea cancerelor de stomac și esofag, care afectează în jur de 16.000 de bărbați și femei în fiecare an.

Ministrul Sănătăţii anunță că toate medicamentele evaluate de ANM vor fi introduse continuu pe lista de compensate

Toate medicamentele evaluate de Agenţia Naţională a Medicamentului vor fi introduse pe lista de compensate, în mod continuu, a declarat, la Oradea, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

A fost lansat programul “Navigator SM”, dedicat pacienților cu scleroză multiplă

Pe 25 ianuarie 2017, a fost lansat în București, de către Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative din România, programul “Navigator SM”, un program dedicat pacienților cu scleroză multiplă (SM). Scopul acestui program este de a oferi informații și suport persoanelor nou diagnosticate sau tinerilor, la primirea diagnosticului și la comunicarea lui.

Recuperare prin stimulare multisenzorială pentru copii cu dizabilități într-un proiect implementat la Iași

Peste 100 de persoane, copii și tineri cu dizabilități din Iași, părinți și aparținători ai acestora și specialiști din domeniul dizabilității au beneficiat în anul 2016 de servicii specializate gratuite printr-un grant din partea Elveției.

SJU Maramureş va înfiinţa “biroul pacientului” pentru îmbunătăţirea serviciilor medicale

Spitalul Judeţean de Urgenţa (SJU) Baia Mare şi Asociaţia “Prietenii Spitalului” vor înfiinţa “biroul pacientului”, pentru a îmbunătăţi calitatea serviciilor medicale, a declarat managerul SJU Baia Mare, ec. Sorina Pintea.

Povestea cercetătoarei românce din SUA care folosește tumori să lupte cu alte tumori

„E un război și la război mergem împreună”, descrie încrezătoare Daniela Bota felul în care lucrează alături de colegii săi din echipa multidisciplinară de îngrijire a pacienților cu tumori cerebrale de la spitalul universitar din Orange County.

Un nou tratament pentru cancerul de sân metastatic, aprobat în Europa

Peste 8.900 de cazuri de cancer de sân sunt diagnosticate în fiecare an în România, 1.800 dintre acestea în stadiile cele mai avansate ale bolii. În cancerul de sân metastatic boala a progresat și a ajuns să afecteze alte organe, precum plămânii, sistemul osos, ficatul sau creierul.

Nicoleta Vaia: “Asociația Suport Mastocitoză România a reușit să devină vocea tuturor celor 63 de pacienţi cu această boală”

La începutul acestui an, Asociaţia Suport Mastocitoză România a fost admisă ca membru al The Mastocytosis Society, cel mai important for de mastocitoză din lume. Trebuie menţionat că din Uniunea Europeană doar Germania şi Suedia au asociaţii admise în The Mastocytosis Society.

Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Neurodegenerative din România are acum un sediu pentru întâlnirile lunare cu membrii săi

Asociația #APANRomania are din ianuarie 2017 un spațiu unde va avea întâlniri cu membrii și cu orice persoane interesate, în ultima zi de miercuri a fiecărei luni.

Proiectul ”Școala de Spital” ajunge în faza semifinalelor al Campionatului de Bine

Proiectul “Școala de spital” a demarat în 2012 la Institutul Clinic Fundeni și Institutul Oncologic București “Alexandru Trestioreanu” și se adresează copiilor și tinerilor cu diferite forme de cancer, boli ale sângelui sau anemii grave. Proiectul Școala pentru Toți este un proiect educativ al Asociatiei P.A.V.E.L. și a ajuns in faza semifinalelor al Campionatului de Bine. Proiectele care se vor clasa pe primele trei locuri vor fi premiate de către Bursa Binelui cu dublarea sumelor atrase din donații, în limita a 5.000 de euro pentru fiecare proiect în parte.

Asociatia Suport Mastocitoza Romania a fost admisă ca membru al The Mastocytosis Society

Asociatia Suport Mastocitoza Romania a fost admis ca membru al The Mastocytosis Society, cel mai important for de mastocitoza din lume. Din UE doar Germania si Suedia au asociatii admise in The Mastocytosis Society.

Medicamentele oncologice vor avea în 2017 cea mai mare pondere pe piaţa farmaceutică globală

Suferinţa provocată de cancer şi preţurile tratamentelor revoluţionare care au depăşit 200.000 de dolari pe an vor face ca medicamentele oncologice să aibă în acest an cea mai mare pondere pe piaţa farmaceutică globală de 519 miliarde de dolari, eclipsând pentru prima oară produsele pentru bolile cardiovasculare şi metabolice, transmite Bloomberg.

Mortalitatea provocată de cancer a scăzut cu 25% în ultimii 25 de ani, în SUA

Mortalitatea din cauza cancerului a scăzut cu 25% în Statele Unite după vârful din 1991. Această scădere s-a tradus prin 2,1 milioane mai puţine decese în toată această perioadă de 25 de ani, arată raportul anual al Societăţii americane pentru cancer (ACS).

Asociația Suport Mastocitoză România anunță bilanțul anului 2016

Asociația Suport Mastocitoză România anunță bilanțul anului 2016, an deosebit de încărcat, cu toate conotațiile. Rețeaua de mastocitoză formată din medici devotați și profesioniști a făcut posibilă diagnosticarea acestei boli în România în circa o lună, adică în standardele internaționale.

Prevenirea infecțiilor intraspitalicești salvează vieți

Infecțiile nosocomiale reprezintă una din problemele majore ale sistemelor de sănătate la nivel mondial. Iar cifrele sunt relevante: unul din zece pacienți este infectat în timp de primești îngrijiri medicale.

Acest email a fost trimis catre {email}, pentru ca ati fost de acord sa primiti Newsletter-ul Comunitatii Asociatiilor de Pacienti. Click aici pentru a va modifica profilul sau pentru a renunta la newsletter.