Raiffeisen Bank România a fost premiată de Euromoney pentru cele mai bune servicii de Private Banking

Raiffeisen BankPublicaţia internaţională Euromoney a desemnat cel mai bun serviciu de private banking din România, Friedrich Wilhelm Raiffeisen, Divizia de Private Banking a Raiffeisen Bank.

Euromoney Private Banking and Wealth Management Survey 2016 a acordat Raiffeisen Bank România patru distincţii, pentru: Cele mai bune servicii de Private Banking; Cele mai bune servicii pentru clienţii cu averi între 1 şi 5 milioane dolari; activitatea de Asset Management; capabilităţile în Investment Banking.

Raiffeisen Bank oferă serviciile Friedrich Wilhelm Raiffeisen (FWR) exclusiv clienţilor săi cu averi ridicate. Serviciul FWR este oferit începând cu anul 2012, devenind ulterior serviciu de Private Banking, şi administrează active de peste 1 miliard de euro. Acest premiu este o recunoaştere a excelenţei în activitatea de Private Banking a Raiffeisen Bank – consultanţă financiară, acces la instrumente financiare, servicii conexe etc.

“Consultanţa financiară pe care o oferim răspunde obiectivelor financiare ale clienţilor noştri, ţine cont de valorile şi dorinţele lor, dar şi de profilul de risc, de constrângerile de timp sau de momentul în care se află el şi familia sa. Totul se transformă într-o soluţie personalizată, adaptată tuturor condiţiile date – economice şi legate de client. Eforturile noastre se regăsesc zi de zi în construirea unor relaţii pe termen lung cu clienţii noştri, relaţii bazate pe încredere şi responsabilitate”, a spus Andra Ion, director de vânzări Friedrich Wilhelm Raiffeisen.

În 2014, grupul austriac Raiffeisen Bank International AG (RBI) a decis să integreze toate activităţile sale de investment banking din România, atât cele de brokeraj şi pieţe de capital cât şi cele de M&A, în Raiffeisen Bank, iar toate aceste activităţi au fost reunite într-o nouă direcţie a băncii – Direcţia de Investment Banking.

“Suntem onoraţi ca eforturile noastre au fost recunoscute de această prestigioasă publicaţie. În 2015 am reuşit o nouă performanţă în activitatea noastră: cea mai mare emisiune de obligaţiuni în lei a unui emitent subsuveran. Emisiunea de obligaţiuni a municipiului Bucureşti, de 2,2 miliarde lei, gestionată împreună cu colegii de la BT Securities, marchează o serie de premiere pe piaţa românească de capital: este primul instrument listat la Bursa de Valori Bucureşti care se poate deconta în străinătate, este prima emisiune sub forma de program ce permite emitentului flexibilitatea unor oferte ulterioare şi creează o curbă de randament ce oferă vizibilitate asupra preţului în emisiunile viitoare. Structura complexă a emisiunii a asigurat succesul acesteia şi optimizarea costurilor pentru Primărie”, a declarat Dana Mirela Ionescu, director Invesment Banking la Raiffeisen Bank.

Publicaţia internaţională Euromoney realizează de 13 ani acest sondaj “Euromoney Private Banking and Wealth Management Survey 2016”, care a devenit, în timp, un barometru important al industriei bancare. Aproximativ 600 de instituţii din 90 de ţări au acordat peste 2.600 de răspunsuri pentru realizarea ultimului studiu Euromoney.