Raiffeisen Bank a lansat “Catalizator – un program pentru antreprenori cu idei mari”

Raiffeisen Bank a creat “Catalizator – un program pentru antreprenori cu idei mari”, destinat persoanelor de decizie din companiile medii din România şi gândit să-i susţină pe aceştia în extinderea şi administrarea mai eficientă a afacerilor lor.

“Catalizator” se derulează pe parcursul a trei sau patru luni şi beneficiază de aportul nemijlocit al unor specialişti reputaţi. Programul este structurat în sesiuni cu caracter aplicativ, practic şi abordează teme importante pentru antreprenorii care au ajuns la o anumită consistenţă a afacerii. De asemenea, în cadrul workshop-urilor sunt invitaţi antreprenori de succes şi executivi ai băncii, care împărtăşesc împreună cu audienţa premisele reuşitei în companiile pe care le conduc.

Principalele teme abordate sunt construirea strategiei de afaceri şi a unei culturi organizaţionale de succes; crearea şi promovarea unei imaginii de brand; comunicarea eficientă prin canale de social media; managementul financiar; dezvoltarea afacerii şi creşterea vânzărilor; construirea unei echipe şi managementul oamenilor.

Pe lângă dezvoltarea culturii antreprenoriale, “Catalizator” îşi propune să faciliteze crearea unei comunităţi de afaceri sănătoase, în care participanţii la viaţa economică să împărtăşească nu doar idei, ci şi oportunităţi de afaceri şi să consolideze relaţii valoroase de business.

Programul a fost creat pe baza concluziilor rezultate în urma studiului “Barometrul Antreprenoriatului Românesc”, realizat de E&Y în parteneriat cu Raiffeisen Bank în 2016, la care au participat peste 400 companii cu afaceri mature. Prima concluzie desprinsă din studiu a fost nevoia acută a antreprenorilor de întâlniri şi workshop-uri, de programe specifice de training pe industrii, dar şi organizarea unor cluburi şi asociaţii ale antreprenorilor, cu impact în dezvoltarea culturii antreoprenoriale pe termen lung.

“Ne dorim foarte mult să avem o contribuţie şi să fim parte dintr-o comunitate sustenabilă şi prospera. Mai mult, putem şi ne dorim să contribuim la dezvoltarea comunităţii de afaceri şi întărirea capitalului românesc. ‘Catalizator’ este un pas relevant şi important pe care îl facem în această direcţie. Afacerile şi antreprenorii maturi au anumite trăsături specifice, iar prin programul ‘Catalizator’ ne adresăm tocmai acestor companii, care au atins un nivel de dezvoltare şi sunt interesate să facă saltul către nivelul următor”, a spus Mihail Ion, directorul executiv pentru corporaţii medii şi sector public al Raiffeisen Bank.

Prima ediţie s-a desfăşurat la sfârşitul anului trecut şi începutul acestui an pentru antreprenorii din regiunea Braşov şi judeţele limitrofe, fiind primită cu foarte mult interes şi apreciere de către participanţi. În acest an, “Catalizator” va fi prezentat în cele mai importante oraşe ale ţării. Primele sesiuni vor avea loc la Piteşti pe 28 februarie, Timişoara pe 7 martie şi Cluj pe 16 martie.

Relaţia cu companiile medii este coordonată în Raiffeisen Bank prin centrele regionale de corporaţii, situate în marile oraşe (Bucureşti, Piteşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Iaşi, Timişoara). De asemenea, managerii dedicaţi sunt localizaţi atât în aceste oraşe, dar şi în altele, având avantajul de a fi aproape de afacerile clienţilor, de a înţelege şi de a adapta mai bine soluţiile oferite cu specificul local.