Radu Hanga a fost reales, pe 22 noiembrie, preşedinte al Consiliului de Administraţie al Bursei de la Bucureşti, în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor, potrivit unui comunicat al BVB.
Totodată, acţionarii au ales şi membrii Consiliului Bursei pentru un mandat de patru ani. Este vorba despre Vasile Cristian Pascu, Daniela Secară, Şerban Valentin Marin, Loredana Norica Chitu, Radu Hanga, Dumitru Remus Vulpescu, Robert Cosmin Pana, Octavian Molnar şi Claudia Gabriela Ionescu.
Potrivit comunicatului postat pe site, mandatul membrilor Consiliului Bursei va începe la data aprobării individuale de către Autoritatea de Supraveghere Financiară şi contractării asigurării pentru răspundere profesională, dar nu mai devreme de data de 13 februarie 2024, când va expira mandatul membrilor actuali.
Într-un comunicat separat, BVB a anunţat că Autoritatea de Supraveghere Financiară a autorizat prelungirea mandatului lui Adrian Tănase în calitate de director al Bursei, până la data de 31 decembrie 2024. Radu Hanga este preşedinte al Consiliului Bursei din 2020. AGERPRES