Radu Crăciun va prelua conducerea BCR Pensii

craciun_raduEconomistul-şef al Băncii Comerciale Române, Radu Crăciun, va prelua conducerea societăţii de administrare a fondurilor de pensii private BCR Pensii, după ce Lucian Anghel s-a retras la începutul anului din funcţia de preşedinte al Directoratului şi director general al BCR Pensii, pentru a ocupa funcţia de preşedinte al Comitetului Executiv al BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL).

Numirea la conducerea BCR Pensii a lui Radu Crăciun trebuie autorizată de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), iar procesul ar putea fi finalizat în următoarele săptămâni.

Începând din 2014, Radu Crăciun ocupă funcţia de director de cercetare şi economist-şef al Băncii Comerciale Române (BCR) şi coordonează de activitatea de analiză macroeconomică şi a pieţelor de capital în cadrul Grupului BCR. De-a lungul carierei sale, Radu Crăciun a ocupat, printre altele, poziţia de economist-şef la ABN Amro România şi de director general adjunct la Eureko Pensii.

Lucian Anghel a fost numit director general al BCR Pensii în 2012, iar recent a fost reales pentru al doilea mandat în funcţia de preşedinte al Consiliului Bursei de Valori Bucureşti.

BCR Pensii administrează fondurile de pensii private BCR Plus pe Pilonul III al pensiilor private facultative şi Fondul de Pensii Administrate Privat BCR pe Pilonul II. AGERPRES