QUALITANCE, companie internațională de tehnologie și inovație, fondată în România, anunță încheierea unui acord cu ALTEN, în urma căruia grupul internațional de consultanţă şi servicii de tehnologie şi inovaţie, cu prezență în 30 de țări, va achiziționa compania înființată acum 15 ani de către Radu Constantinescu și Ioan Iacob.

QUALITANCE, o echipă de 220 de specialiști, creează produse și business-uri digitale pentru organizații mari și startup-uri, utilizând tehnologii emergente, experience design, rapid prototyping, psihologie comportamentală și strategie de produs. Compania și-a construit propria formulă pentru dezvoltarea accelerată și eficientă a soluțiilor digitale, având o activitate extinsă la nivel internațional și o experiență dovedită în domeniile care prioritizează transformarea digitală. QUALITANCE este prezentă pe 3 continente – Europa, America de Nord, Australia și numără în portofoliu unele dintre cele mai mari companii din lume, precum News Corp, Virgin, IKEA, Johnson & Johnson. În ultimii patru ani, echipa a valorificat experiența dobândită în proiectele internaționale și pe plan local, accelerând transformarea digitală a serviciilor bancare prin parteneriate cu BCR, Banca Transilvania și Raiffeisen Bank, dar și în domeniul asigurărilor sau în cel al utilităților și energiei, împreună cu OMV Petrom.

ALTEN este un grup de consultanță și servicii de tehnologie și inovație înființat în 1988 în Franța, cu o echipă internațională de peste 45 000 de angajați, dintre care 90% ingineri. Compania dezvoltă proiecte de transformare digitală pe multiple verticale de business pentru lideri importanți din Aeronautică, Apărare, Securitate, Automotive, Energie, Financiar, Retail, Telecomunicații etc. și a avut în 2021 o cifră de afaceri consolidată de 2,925 miliarde euro. ALTEN Group este prezent în România prin două entități cu peste 1000 de angajați – ALTEN SI-Techno Romania și ALTEN Delivery Center, obținând consecutiv distincții pentru condițiile, programele și inițiativele adresate angajaților.

„Suntem impresionați de valoarea pe care QUALITANCE o aduce în grupul ALTEN prin înțelegerea profundă a tehnologiei și dezvoltării de soluții, experiențe și business-uri digitale, prin talentul și agilitatea echipei, prin succesul proiectelor de transformare digitală locale și internaționale. Având aceeași viziune cu privire la impactul și evoluția tehnologiei în business și societate, avem, o dată în plus, încredere că împreună vom reuși să susținem și mai multe organizații din România și Europa Centrală și de Est să-și concretizeze rapid și sustenabil strategiile de transformare digitală”, declară Axel Girardetti, Director ALTEN Group Central & Eastern Europe.

“După 15 ani de transformări succesive și creștere continuă, următorul pas firesc în evoluția QUALITANCE este să aibă alături forța grupului internațional ALTEN pentru a putea deservi cu și mai multă agilitate nevoile de transformare digitală ale organizațiilor la scară internațională. Oportunitatea de a deveni parte din ALTEN Group ne bucură cu atât mai mult cu cât avem competențe complementare și împărtășim aceeași filozofie de business centrată pe nevoile și succesul organizațiilor, respectiv ale clienților și angajaților acestora”, completează Radu Constantinescu, CEO și cofondator QUALITANCE.

Prin această achiziție, ALTEN Group își va consolida prezența în România și va crește capacitatea de a accesa proiecte și clienți noi din Europa Centrală și de Est. Tranzacția de achiziționare a QUALITANCE de către ALTEN Group urmează să aibă loc până la finalul anului, în funcție de îndeplinirea condițiilor de încheiere a acesteia.