Qatar Airways, desemnată pentru a treia oară “Linia aeriană a anului”

qatar_airlineQatar Airways a primit trei dintre cele mai importante distincţii din domeniul aeronautic în cadrul Premiilor Skytrax pentru cele mai bune companii aeriene din lume, câştigând pentru a treia oară titlul de Linia aeriană a anului. Obţinerea repetată a unei astfel de distincţii reprezintă o realizare majoră pentru o companie aeriană.

Premiul este acordat într-o perioadă în care linia aeriană cunoaşte o dezvoltare semnificativă ca urmare a îmbunătăţirilor majore aduse flotei în ultimele 10 luni, prin darea în folosinţă a aeronavelor Airbus A380 şi Airbus A350, în calitate de client de lansare la nivel mondial.

Pe lângă distincţia Linia aeriană a anului, companiei Quatar Airways i-au fost acordate alte două premii: Cele mai bune scaune la Business Class şi Cea mai bună linie aeriană din Orientul Mijlociu, acesta din urmă fiind câştigat pentru a opta oară.

Premiile Skytrax pentru cele mai bune companii aeriene din lume, decernate pe 16 iunie la Musée de l’Air et de l’ Espace în cadrul Salonului de Aeronautică de la Paris, sunt cunoscute drept premiile acordate de pasageri. Pentru desemnarea câştigătorilor din 2015, milioane de călători din 160 de ţări diferite au răspuns la sondaje privind satisfacţia pasagerilor.

De curând, au fost efectuate îmbunătăţiri considerabile la Qatar Airways, printre acestea numărându-se deschiderea celui mai mare salon Business Class din lume, „Al Mourjan’”, ȋn Aeroportul Internaţional Hamad din Doha; o modernizare completă a sistemului de divertisment la bord folosit de linia aeriană, Oryx One, truse de uz personal introduse recent la toate clasele de călătorie; meniuri noi la bord, îmbunătăţiri ale sistemului de check-in şi multe altele.

Qatar Airways, cotată drept transportator aerian de cinci stele, este una dintre liniile aeriene cu cea mai rapidă creştere din lume care operează una dintre cele mai tinere flote. Qatar Airways foloseşte 160 de aeronave care zboară către 147 de destinaţii cheie de afaceri şi recreative, situate pe şase continente.