coresi_mallDezvoltatorul Ascenta Management a început lucrările de construcţie pentru a doua fază a proiectului Coresi Business Park din Braşov, etapă în care este vizată livrarea a două clădiri noi de birouri de clasă A, cu regim mic de înălţime (P+3E/4E) ce dispun între 725 mp şi 1.550 mp închiriabili pe etaj şi au o suprafaţă totală de 18.000 mp. Construcţia a fost demarată la începutul lunii aprilie, iar în prezent se lucrează la structura de rezistenţă a primei clădiri. Valoarea totală a investiţiei pentru 2015/2016 este estimată la aproximativ 10 milioane de euro.

Compania Tata Technologies, a închiriat un spaţiu de 3.300 mp în care se vor muta cei peste 300 angajaţi ai firmei care îşi desfăşoară activitatea în Braşov. În următorul an firma îşi propune recrutarea în centrul din Braşov a 100 de ingineri, cărora le va asigura instruirea în diverse platforme CAD/CAE.

Pentru suprafeţele disponibile în cea de a doua fază a proiectului Coresi Business Park se poartă discuţii cu o parte dintre chiriaşii actuali, care au în plan extinderea spaţiilor pe care le ocupă în prezent, dar sunt vizaţi şi câţiva chiriaşi noi.

Coresi Business Park este un centru de afaceri de clasă A, dezvoltat pe fosta platformă industrială Tractorul din Braşov. Clădirile restaurate şi transformate în prima fază a proiectului Coresi Business Park ce totali­zează aproximativ 25.000 mp de spaţii de birouri, găzduiesc companii precum Raiffeisen Bank, IBM, Fresenius, Freudenberg Romania, Computer Generated Solutions, Waters etc.